20
Sun, Jan
72 New Articles

Proiect de lectură la biblioteca turdeană “Vreau să-mi citeşti”

Cultură
Typography

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” organizează cea de-a V-a ediție a proiectului de lectură intergenerațională ”Vreau să-mi citești”, care se va desfășura la Secția pentru Copii din zona centrală.

Scopul acestuia este  transformarea copiilor participanţi în cititori mai buni decât au fost, creşterea vizibilă a numărului lecturilor pe care le parcurg cu plăcere, dar şi redescoperirea importanţei lecturii în familie. Proiectul, care se desfăşoară prin experimentarea unor tehnici de lectură atractive, cu diverse tipuri de texte, însoţite de jocuri, exerciţii de imaginaţie şi creativitate,  prezentarea unor  noţiuni elementare de istoria cărţii, fragmente de filme ilustrative,  lecturi animate cu teatru de umbre sau marionete, activităţi practice la care pot fi ajutaţi de părinţi sau bunici, îi invită pe copii  să descopere, la fiecare întâlnire, ce  aventură palpitantă poate fi o carte.

Biblioteca este locul ideal pentru deprinderea de a citi, multitudinea și varietatea cărților fiind o ofertă tentantă, iar bibliotecarul are cunoștințele necesare pentru transmiterea mai departe a deprinderilor de lectură către părinți și bunici.” (extras din textul proiectului inițial ”Vreau să-mi citești”-Idei de 15.000 de lei+)

În acest an participă cinci familii. Proiectul, care face parte din categoria celor care au ca scop educația pentru lectură a copiilor, cuprinde cinci ateliere ce se desfășoară între 27 septembrie și 25 octombrie, în zilele de miercuri, de la ora 17. El a fost inițiat de Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”, Cluj-Napoca și a fost finanţat de către  Fundația IREX, la prima ediţie din anul 2013, prin « Proiectul Idei de 15.000 de lei + ».  Toate ediţiile ulterioare, desfășurate la Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” Turda, inclusiv cea din acest an, au fost finanțate prin sponsorizare.  

Informații suplimentare:   Nicolina  Halgaș, tel. 0264-313837

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS