Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

„Ziua Noastră cea Română”, sărbătorită la Hîncești de reprezentanții județului Cluj

Cultură
Tools
Typography

Conducerea Consiliului Județean Cluj a participat, la finalul săptămânii trecute, la manifestările desfăşurate în raionul Hînceşti din Republica Moldova sub egida Sărbătorii Naţionale „Limba Noastră cea Română”.

La acest eveniment, care a inclus atât un spectacol folcloric cât şi o expoziţie cu produse meşteşugăreşti tradiţionale, au participat artizani şi producători parteneri ai Asociaţiei Produs de Cluj, precum şi reprezentanţi ai Şcolii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, entități aflate în subordinea forului administrativ județean.

Relaţiile instituţionale dintre Cluj şi Hînceşti au intrat într-o nouă etapă, una în care, pe lângă întâlnirile dintre conducerile administrative, au loc contacte între micii întreprinzători din cele două judeţe. Formula de delegaţie pe care am ales-o pentru a participa la una dintre cele mai importante sărbători din zonă s-a bucurat de aprecierea celor care au vizitat expoziţia şi au vizionat spectacolele oferite de Şcoala de Arte, deoarece au avut ocazia să vadă la ei acasă o parte din cultura tradiţională românească care le este aproape de suflet, dar departe kilometric. Experienţa dobândită la această vizită, felul în care am fost primiţi la Hînceşti nu doar de autorităţi ci, mai ales, de locuitorii din zonă, ne obligă să gândim pe viitor mai multe asemenea evenimente. Astfel, în această toamnă, o delegaţie din Hînceşti va fi prezentă la Cluj-Napoca la evenimentele organizate de Asociaţia Produs de Cluj”, a precizat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Pe parcursul vizitei au avut loc şi o serie de întâlniri de lucru între conducerile celor două judeţe, precum şi vizite la unele obiective de investiţii din Hînceşti. De mare interes a fost vizita la conacul Manuc Bey, obiectiv reabilitat din fonduri europene, unde a fost găzduită şi expoziţia „Artă a la Cluj” a cursanţilor Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

La evenimentele de la Hînceşti au fost prezenți zece artizani şi producători clujeni, parteneri ai Asociaţiei Produs de Cluj, care au expus costume populare din zona Transilvaniei, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie, lavandă, uleiuri presate la rece şi ţuică.  Lor li s-au alăturat membrii Ansamblului artistic „Vatră de dor” al Şcolii Populare de Arte, ai Ansamblului „Fiii Cocului” Pădurenii, din cadrul secției externe de joc popular a instituției de cultură, precum şi o serie de solişti de muzică populară şi uşoară de la Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”.

Biroul de presă
3 septembrie 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS