Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, May
112 New Articles

Teatrul turdean continuă sărbătoarea. Vezi programul evenimentelor care urmează!

Cultură
Typography

În perioada 16-21 octombrie, Teatrul Aureliu Manea își serbează  70 de ani de activitate neîntreruptă.

Cu prilejul aniversării a șapte decenii, Teatrul Aureliu Manea  a deschis evenimentul  prin gala aniversară în care au fost invitați actori, regizori, scenografi, regizori tehnici ,critici de teatru și scriitori etc. care și-au dedicat ani din carieră profesională și părți de suflet  la construcția unui  spațiu în care muzele se  joacă  cu timpul, spațiul și realitățile,  în care actul artistic primeză, se dezvoltă și devine un emisar și dechizător de gânduri , de noi înțelegeri, de toleranță și în primul rând  de cultivare a artei, a frumosului  în rândul societății.

Printre invitații de seamă îi amintim: Maya Voronca  - actriță a Teatrului Turdean de peste 40 de ani, doamna Voronca dând startul din cadrul aniversării cu un recital de poezii De la Alecsandri la Blaga. Paul Antoniu -  actor al teatrului in perioada 1962-1967, fiind invitat să susțină în cea de a doua zi a aniversării  un  moment de amintiri cu si despre teatrul turdean sub forma unui recital de poezii și melodii cântate la muzicuță. Acestora li s-au alăturat în aceste zile peste 30 de artiști care au activat în teatrul din Turda în diverse perioade de timp, pe parcursul celor 70 de ani de activitate.

În primele zile de gală au fost prezenți în sala de spectacole membri marcanți ai comunității turdene, reprezentanți din instituții locale și private dar și reprezentanți ai mass-media.

În cadrul galei s-au decernat trofee, diplome și cărți aniversare  pentru artiștii și membrii comuntății prezenți la eveniment, fiind un gest prin care Teatrul Aureliu Manea a adus mulțumire și  recunoaștere a meritelor,  a celor care s-au implicat ca acestă instituție să fie vie și activă.- a spus Sorin Sălcudean organizator evenimente în cadrul Teatrului Aureliu Manea Turda.

Mai jos vă prezentăm programul spectacolelor din cadrul evenimentului aniversar pentru perioada 19 - 21 octombrie:

19 OCTOMBRIE
- ora 19.00 „NOI NU!” de Andreea Radu, regia Laura Moldovan – Sala Studio – intrare liberă în baza unei rezervări
- ora 19.00 „Sărutul”, regia Horațiu Mihaiu – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu – Sala Mare

20 OCTOMBRIE
- ora 14:30 „Avioane de hârtie”, de Elise Wilk, regia Laura Moldovan – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Targu Jiu – Sala Studio – intrare liberă în baza unei rezervări
- ora 17.00 „Avioane de hârtie, de Elise Wilk, regia Laura Moldovan – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Targu Jiu – Sala Studio – intrare liberă în baza unei rezervări
- ora 19.00 „Take, Ianke si Cadîr”, de Victor Ion Popa, regia Ovidiu Cosac
Premieră – Sala Mare

21 OCTOMBRIE
- ora 11.00 Scufița roșie” un spectacol de Marius Tuță și Cătălin Grigoraș- Sala mare

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS