Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

EXCLUSIV: Solistul trupei Lion’s Roar a depus contestaţie după semifinala Eurovision de la Turda

Liviu Sorescu - solist vocal Lion's Roar

Muzică
Tools
Typography

Azi, 12 februarie, la o zi după ce la Salina Turda s-a desfăşurat cea de-a patra din cele cinci semifinale Eurovision, Liviu Sorescu a depus o contestaţie privind una din melodiile din concurs: piesa “Deşert de sentimente” interpretată de Tiri.

“Am fost sunat aseară de Rafael - care este calificat din semifinala de la Timişoara - şi el ne-a atras atenţia cu privire la încălcarea punctului 2.7 din Regulamentul concursului“ declara, pentru Agora Media, Liviu Sorescu, solistul Lion’s Roar, în discuţia telefonică purtată astăzi.

Concret, aşa cum spunea şi Liviu Sorescu, la punctul 2.7 al regulamentului se precizează: “Participanţii la concurs îşi asumă condiţia obligatorie şi eliminatorie ca piesa muzicală (muzică şi/sau text) să fie originală, să nu afecteze drepturi deţinute de terţi, să nu fi fost editată pe niciun suport audio sau video şi să nu fi fost difuzată pe niciun canal de radio, televiziune sau Internet sau adusă la cunoştinţa publicului în orice mod, integral sau secvenţial, până la data de 1 septembrie 2017”.

De asemenea, în acelaşi regulament la acelaşi punct se mai precizează că “În cazul în care, în orice fază a concursului, vor fi depuse dovezi de către orice terţ cu privire la încălcarea de către o piesă a condiţiei obligatorii şi eliminatorii de mai sus, respectiva piesă va fi descalificată de către organizatori. Analizarea dovezilor (inclusiv acuzaţiilor de plagiat) se va face de către o comisie nominalizată de către SRTv, în calitate de organizator” dar şi că “Decizia finală aparţine exclusiv SRTv. Răspunderea pentru orice acuzaţii de plagiat aparţine exclusiv Autorului”.

Liviu Sorescu s-a referit la piesa “Deşert de sentimente” având în vedere că, aşa cum inclusiv juriul a remarcat şi Tiri a confirmat, piesa conţine fragmente din Balada lui Ciprian Porumbescu.

Cei care cred că solistul trupei a depus contestaţia dintr-un oarecare interes personal, se înşeală. Liviu Sorescu a precizat clar în discuţia purtată cu Agora Media că “Aici nu discutăm la emoţie sau la sentiment... Discutăm la modul la care discută un legiuitor, pe regulament: conţine altă operă sau nu? Conţine. Punct!”.

Chiar mai mult, Liviu Sorescu a ţinut să precizeze: “În cazul în care Tiri este descalificat, noi oricum nu ne calificăm, ci s-ar califica Nicoleta Ţicală (n.r. - prezentă în concurs cu piesa “Una oportunidad”)”.

Potrivit lui Liviu Sorescu, acesta a depus contestaţia trimiţând-o la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS