Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

VIDEO | Adrian Sărmăşan ar vrea un festival de chitară la Turda: “Proiectul a fost depus de două ori în trei ani. Nu am primit niciun răspuns!”

Muzică
Tools
Typography

Întrebat - la conferinţa de presă de dinaintea concertului de lansare a albumului “Dimineţi în 2” la Turda - despre posibilitatea demarării unui festival folk la Turda pentru reînnodarea unei tradiţii care părea să prindă contur cu mai mult de 20 de ani în urmă, cantautorul turdean Adrian Sărmăşan părea să trăiască nişte momente de nostalgie.

“I-am invitat atunci pe foştii mei colegi de la Cenaclul Flacăra, pe Victor Socaciu, Vali Sterian, Dumnezeu să-l ierte, a fost şi turdeanul Nelu Roşca, regretatul Alexandru Zărnescu dar şi Florin Săsărman” îşi aminteşte Adrian Sărmăşan.

Totuşi, revenind în actualitate, cantautorul turdean mărturiseşte că a întocmit un proiect extrem de elaborat la al cărui concept a lucrat mai multe zile în vederea organizării unui festival la Turda, un festival care să nu fie neapărat de muzică folk, dar care să aibă în centrul său chitara.

“Am expus acest proiect, inclusiv doamna Ana Sevan (n.r.: director Casa de Cultură Turda) cunoaşte, cred, toate direcţiile acestui proiect. L-am intitulat «Turda Guitar Fest», adică un concept de festival internaţional pe parcursul a câtorva ani unde să aducem valori naţionale, internaţionale şi în acest festival - concurs, bineînţeles - toţi cei care ştiu să cânte la chitară - e vorba şi de band-uri, de trupe - instrumentul primordial să fie chitara... deci aici nu discutăm doar de folk, discutăm de cei care-şi pot expune arta, creaţia, şi se pot exprima prin acest instrument”. spunea Adrian Sărmăşan

Totuşi regretul cantautorului turdean era exprimat câteva clipe mai târziu: “Proiectul este depus de trei ani. A fost depus de două ori pe parcursul a trei ani. Nu am primit niciun răspuns! Rămâne ca dumneavoastră să discerneţi, să...”.

Concret, cantautorul turdean şi-a exprimat cât se poate de clar intenţia că ar dori ca Turda să aibă un festival cu adevărat, nu doar momente scurte la zilele oraşului.

“Sunt oraşe mult mai mici decât Turda, oraşe care nu au aşa tradiţie... de aici au plecat foarte mulţi artişti buni... Totuşi, Turda nu are încă un festival...” spunea Adrian Sărmăşan, încheind prin a-şi arăta disponibilitatea de a se implica: “Eu sunt încă aici, sunt dispus să ajut, să particip, să fac tot ce îmi stă în putinţă cu sufletul, cu concepţia şi cu tot ce am eu mai bun în mine să ajut urbea”.

Prezentă la conferinţa de presă în calitate de director al Casei de Cultură Turda, Ana Sevan i-a ridicat mingea la fileu artistului turdean: “Fă un act de curaj şi spune în ce an şi eu voi fi de acord”, însă Adrian Sărmăşan a indicat, indirect, necesitatea implicării administraţiei turdene într-un astfel de proiect: “Dacă aş fi un fel de paşă şi să am un buget nelimitat atunci aş face pe banii mei, credeţi-mă, dar...”.

Puteţi urmări momentul din conferinţa de presă la care am făcut referire aici în filmarea-eveniment de mai jos începând cu minutul 46.21:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS