Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

La Castrul Roman de la Turda a inceput o noua campanie de cercetari arheologice

Diverse
Tools
Typography

- comunicat -
În castrul Legiunii V Macedonica de la Potaissa, Muzeul de Istorie Turda a demarat o nouă campanie de cercetări arheologice. Şi în acest an fondurile au fost alocate de către Primăria Municipiului Turda alături de Consiliul Local al Municipiului Turda.

După desfăşurarea practicii studenţeşti în luna august, arheologii de la Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca şi Muzeul de Istorie Turda au reluat săpăturile în praetentura sinistra pentru cercetarea unor barăci. Toate obiectele descoperite vor intra în colecţiile muzeului turdean.

Castrul este cel mai important sit arheologic din zonă şi reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale în ceea ce priveşte accesarea de fonduri şi introducerea obiectivului în circuitul turistic.

La iniţiativa conducerii muzeului în acest an au fost angajaţi agenţi de pază pentru supravegherea vestigiilor şi s-au montat panouri explicative pentru clădirea comandamentului şi complexul termal.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS