Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Calin Felezeu n-a uitat de Regele Mihai

Diverse
Tools
Typography

Unul dintre cei invitaţi să ţină discursuri la evenimentele organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei la Turda a fost şi profesorul universitar Călin Felezeu.

Dacă ceilalţi vorbitori (Tudor Ştefănie, Ioan Costinel Boboc şi Mircea Irimie) s-au axat în principal pe a vorbi despre armata române, despre eroi şi despre eliberarea României, în discursul său, copreşedintele PNL Turda a fost singurul care a amintit de ziua Regelui Mihai.

Apreciind că data de 25 octombrie ar trebui să fie, de fapt, Ziua Naţională a României din cel puţin două motive, profesorul turdean motiva: "odată pentru că la 25 octombrie acum 71 de ani era eliberată ultima brazdă de pământ românesc de sub stăpânire hortystă (...) şi, nu în ultimul rând, pentru că la 25 octombrie 1921 se năştea Majestatea Sa Regele Mihai I al României".

Adăugând că "nu întâmplător armata română a eliberat ultima brazdă de pământ de ziua Majestăţii Sale pentru a-i aduce astfel un prinos, un omagiu pentru cel care era atunci comandantul suprem al armatei române", era oarecum de aşteptat ca profesorul Călin Felezeu, în încheierea discursului său, să spună: "Clorie eternă armatei române şi, nu în ultimul rând, la mulţi ani, Majestatea Voastră, Mihai I de România".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS