Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Actorul Radu Botar este nemultumit de modul in care unii inteleg cultura la Turda

Diverse
Tools
Typography

Aflat la Satu Mare, actorul turdean Radu Botar a putut fi prezent telefonic la evenimentul care marca lansarea de carte semnată virgil Deceanu.

Într-una din întâlnirile ale unor prieteni care nu vor să lase să se stingă flacăra culturii la Turda, Radu Botar, considerând că "a aduce în conştiinţa oraşului constant figuri devenite emblematice ale cetăţii este un fapt ce denotă multă simţire, respect şi ocrotire faţă de valorile autohtone", a adăugat: "o cetate fătră cultură şi fără făuritorii ei este o cetate moartă, distrusă, uitată".

Salutându-l pe profesorul Virgil Deceanu ca pe un făuritor de cultură, Radu Botar declara că îl admiră pe autorul celebrat la eveniment pentru "abnegaţia, ambiţia şi determinarea cu care se încăpăţânează să facă artă şi cultură într-o vreme când se înghesuie o grămadă de târgoveţi şi cămătari culturnici hămesiţi şi nesătui să sfâşie şi să devoreze spaţiul acesta de suflet căutând facilul şi îmbogăţirea imediată şi fraudarea cu forme legale - că aici e marea tristeţe - a actului artistic".

Actorul turdean nu a făcut neapărat referiri concrete, fapt care a permis fiecăruia din cei prezenţi să îşi închipuie fiecare ce considera de cuviinţă în legătură cu spusele vorbitorului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS