22
Tue, Jan
73 New Articles

Turdenii au fost reprezentati la expozitia de la Scoala Populara de Arte "Tudor Jarda"

Diverse
Typography

Joi, 4 februarie, la Cluj-Napoca a avut loc cea de-a patra ediţie a "Serii artelor", o seară desfăşurată sub genericul "Porţi deschise" la Şcoala de Arte Cluj.

Cu începere de la orele 17.00, sala "Şantier" au avut loc mai multe expoziţii şi evenimente: expoziţii de pictură, expoziţii de grafică, expoziţii personale, "Imagica", artă decorativă, "Fashion", tradiţii, "Locuri şi oameni", "Itinerant", "Începuturi", sculptură, concursuri de arte, tabere de arte, prezentări de reviste de arte, "Gaudeamus", "Magia Clujului", "Anul Brâncuşi", "Artă a la Cluj", "Porţi deschise" sau momente artistice.

În multitudinea de societăţi culturale sau asociaţii care au fost prezente la evenimentul organizat anual la Cluj-Napoca s-au regăsit şi Societatea Culturală "Filarmonia" Turda (prezentă cu expoziţia "Reverberaţii hibernale") dar şi Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii (prezentă cu expoziţia "Armonii florale").

Turdenii au fost reprezentaţi prin lucrările unor artişti plastici expozanţi precum Ioan Crişan (decanul de vârstă al societăţii "Filarmonia"), Maria Moldovan, Iosif Stegaru, Vasile Taşcă, Maria Ilişiu, Manole Ciui, Felicia Răcean, Larisa Oniş, Cornelia Vidraşcu, Flaviu Bugnariu sau Dumitru Popa.

Mai mult, în calitate de coordonator al secţiei externe de pictură de la Turda a Şcolii "Tudor Jarda", Felicia Răcean a fost prezentă si alături de absolvenţii acestei secţii (expoziţia "Gaudeamus") dar şi ce cei care încă urmează cursurile acestei secţii externe (expoziţia "Juvens").

Odată cu acest eveniment - aflat la a patra ediţie - a fost lansat şi cel de-al treilea număr al Catalogului Artelor, o revistă care se referă la eveniment în sine şi care, pe copertă, are o imagine din interiorul unei galerii de artă amenajate în subsolul fostei fabrici de zahăr din Cluj-Napoca.

Chiar dacă evenimentul a fost organizat ca o colaborare între Şcoala Populară de Arte "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, evenimentul nu s-a limitat la a promova doar activitatea şcolii populare de Arte ci s-a dorit promovarea artei în general, la eveniment aflându-se participanţi din mai multe judeţe ale ţării, de la mai multe asociaţii sau societăţi culturale.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS