Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

TURDA: Artele turdene au urcat din nou pe scena

Diverse
Tools
Typography

"Şcoala Artelor Turdene" este un spectacol care în acest an a ajuns la cea de-a doua ediţie. Principalii actori ai spectacolului au fost cursanţii care activează în cadrul secţiilor externe de la Turda ale Şcolii Populare de Artă "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca.

Astfel, joi, 21 februarie 2013, de la orele 18.00, pe scena Teatrului Muncipal Turda au urcat, pe rând, copii şi tineri turdeni pasionaţi de muzică şi dans, într-un spectacol la organizarea căruia au contribuit Consiliul Judeţean Cluj, Şcoala Populară de Artă "Tudor Jarda", Consiliul Local Turda, Primăria Turda, dar şi Teatrul Municipal Turda şi Casa de Cultură Turda.
"Este o seară specială atât pentru noi, profesorii care ne ocupăm de membrii acestei şcoli, cât şi pentru părinţii copiilor care urcă pe scenă, fraţii lor, surorile lor sau prietenii lor", spunea preotul Sebastian Zăhan, cel care se ocupa de cursanţii de la iniţiere corală, primul moment în cadrul manifestării fiind chiar unul coral, coordonat de Sebastian Zăhan.
Spectacolul a continuat cu doi tineri, solişti vocali - Ioana Riza şi Andrei Florea - ambii studenţi la canto jazz. Fiecare a interpretat câte o melodie, apoi au cântat o piesă împreună, acompaniaţi fiind de profesorul Ştefan Vannai.
"Aceste secţii externe sunt o mână întinsă pentru Turda în ceea ce priveşte cultura, muzica şi dansul de bună calitate" spunea preotul Sebastian Zăhan, mulţumindu-i direcorului de la "Tudor Jarda", Vasile Corpodean, un om despre care spunea că se zbate pentru şcoală, pentru profesori şi pentru cursanţi, dar şi directorului adjunct Marius Moldovan, ambii prezenţi la spectacolul de la Turda.
Următorii pe scenă au urcat Bogdan Călugăr şi Cătălin Mihai Petre, ambii elevi ai Colegiului Naţional "Mihai Viteazul", care au cântat acompaniaţi de acelaşi profesor Ştefan Vannai.
Prin numărul de piese interpretate, copiii de la grupul Simpatix - coordonaţi de profesorul Ioan Gherman - se poate spune că au umplut cea de-a doua ediţie a "Şcolii Artelor Turdene". Astfel, în spectacolul de la Turda, grupul Simpatix a fost reprezentat de Raluca Fizeşan, Tudor Cristian Ursu, Mihaela Sas, Andrada Nicoară, Raluca Roşca, Denisa Poară, Diana Nap, Vera Verneş, Diana Dan sau Florina Sas.
Cum nu se putea altfel, spectacolul a fost completat şi de un moment folcloric. Cursanţii secţiei externe de joc popular - coordonată de instructor Ioan Cuc - au interpretat o suită de dansuri de pe valea Arieşului, jocuri de pe câmpie, jocul fetelor e la Căpâlna şi un joc fecioresc, segmentul de folclor din cadrul spectacolului de joi continuând cu momentul de cântec popular oferit de Crina Praţa.
Pe parcursul celei de-a doua ediţii a spectacolului "Şcoala Artelor Turdene", în foaierul Teatrului Municipal Turda puteau fi admirate lucrări ale cursanţilor secţiei de pictură Turda, secţie coordonată de directorul Casei de cultură Turda, Felicia Răcean.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS