Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

MESAJUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE CU OCAZIA ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI

Actualitate
Tools
Typography

- 29 aprilie 2020 -

Distinși veterani de război, invalizi și văduve de război,

Sunt deosebit de onorat să vă pot adresa urările și gândurile mele bune. 

Militarii au jurat să îşi apere Patria şi Poporul atunci când au ales cariera sfântă de protejare şi apărare a gliei. 

La fel simţim şi gândim astăzi, retrăind în suflet sacrificiul celor care şi-au asumat protejarea României. Dar nu ar fi fost posibil ca astăzi să ne depunem jurămintele faţă de Ţară dacă Patria nu ar fi fost slujită şi apărată de seniorii Armatei României! 

Fără sacrificiul veteranilor de război istoria noastră ar fi fost rescrisă! Fiinţa României îşi trage seva din sângele sacrificat de veteranii de război! Aşa cum ne iubim părinţii şi bunicii, la fel trebuie să ne respectăm veteranii de război. Căci, fără ei, noi nu am mai fi avut astăzi glie de apărat, ţară în care să trăim, limbă românească pe care să o vorbim! 

De fiecare dată când am ocazia să mă aflu în mijlocul dumneavoastră - distinși veterani de război, invalizi și văduve de război - am sentimentul că răsfoiesc o filă din istoria armatei şi a poporului român când văd în jur adevăraţi eroi în viaţă, care, acum peste șapte decenii, îşi sacrificau tinereţea pe front, luptând pentru glia strămoşească. Sunteţi exemplul nostru cel mai bun, modele de comportament ostăşesc şi civic, oameni deosebiţi, caractere puternice, suflete nobile. V-ați făcut datoria față de Patrie, este rândul nostru să avem grijă de dumneavoastră!

Anul acesta nu îi putem preţui pe veteranii de război ai României aşa cum ar merita să fie omagiaţi: cu ceremonii şi fast militar. Cu toate acestea, Armata României nu v-a uitat! 

Distinși veterani de război, invalizi și văduve de război, 

Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în slujba Patriei şi poporului român şi vă adresez, de ziua dumneavoastră, în nume personal şi în numele Ministerului Apărării Naţionale, un salut camaraderesc împreună cu sincere urări de sănătate și viață lungă!

La mulți ani!

Am onoarea să vă salut!

NICOLAE-IONEL CIUCĂ
MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS