Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

82,7 milioane de euro - conditiile au fost indeplinite, urmeaza banii

Actualitate
Tools
Typography

"Se pare că atunci când este la mijloc interesul comunităţii nu mai sunt culori politice, nu mai e absolut nicio problemă de orgolii, toată lumea înţelege că sunt bani care nu trebuie rataţi şi, ca atare, răspunsul şi feed-back-ul a fost unul extrem de pozitiv şi aşteptat de către Compania de Apă Arieş".

Acestea sunt cuvintele managerului general al Companiei de Apă Arieş, Alexandru Sabău, la conferinţa de presă la care a anunţat că au fost îndeplinite condiţiile pentru accesarea unei noi tranşe de bani de la Uniunea Europeană.
Este vorba, evident, de suma de 82,7 milioane de euro, bani pentru derularea şi implementarea pasului doi al proiectului derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Apa Văii Arieşului" prin operatorul Compania de Apă Arieş, proiect intitulat "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canal din regiunea Turda şi Câmpia Turzii".
Alexandru Sabău a recunoscut că încă de la primirea adresei de la minister operatorul a atenţionat autorităţile locale din Comunitatea Urbană Arieş de importanţa momentului accesării fondurilor, cu atât mai mult cu cât aceasta era ultima şansă clară ca zona Turda - Câmpia Turzii să beneficieze de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.
Pentru că accesarea fondurilor depindea de cele 12 autorităţile locale partenere în AVA - care trebuia să dea aviz favorabil - prin hotărâri ale Consiliilor Locale - cofinanţării de 1%, Alexandru Sabău, pe lângă că a mulţumit acestora pentru înţelegere şi cooperare, a ţinut să precizeze că în toate cele 12 cazuri hotărârile au fost aprobate cu unanimitate de voturi, fapt care întăreşte afirmaţiile managerului CAA prezentate anterior.
"Probabil că o să fim printre puţinele comunităţi din ţară care, la sfârşitul acestui proiect, o să putem spune am ajuns să trăim - din punctul de vedere al infrastructurii de apă şi canal - exact cum sunt cei din occident, din Comunitatea Europeană din care facem şi noi parte", mai spunea Alexandru Sabău exprimându-şi convingerea - cumva susţinută şi de ministrul Eugen Teodorovici - că "până la sfârşitul anului vom reuşi să semnăm cu Bruxelles-ul".
Ulterior conferinţei de presă s-a efectuat o deplasare la staţia de epurare, parte importantă din primul pas al proiectului CAA. Corneliu Asafti - cel care răspunde de staţia de epurare - a explicat că, deocamdată, se efectuează probe tehnologice iar "faza finală o să o vedeţi în scurt timp".
Explicând, de asemenea, că staţia este proiectată pentru un debit de 1.200 de litri pe secundă, Corneliu Asafti preciza că apa va fi tratată de o aşa manieră încât să se elimine poluarea pe toate cele trei componente: apă, aer şi sol. Dacă eliminarea poluării din apă este de fapt rolul staţiei de epurare a apei uzate, în sine, eliminarea poluării din sol presupunea un sistem de hidroizolare a tuturor construcţiilor care sunt în contact cu solul în timp ce aerul greu mirositor - încărcat cu bacterii - este preluat şi tratat şi abia apoi eliberat în atmosferă.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS