Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

31 de medalii aduse de „samuraii” turdeni de la Brasov

Actualitate
Tools
Typography

Pe 1 iunie 2013 sportivi de la clubul de karate "Samurai" din Turda au participat la Campionatul Naţional pentru Copii şi Cadeţi organizat la Braşov de Federaţia Română de Karate WKC.

Participarea sportivilor turdeni la competiţia de la Braşov s-a materializat în cele 31 de medalii obţinute în urma evoluţiei lor în cadrul competiţiei, înmânarea diplomelor, medaliilor şi cupei având loc, miercuri, 5 iunie, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale "Avram Iancu" din Turda. Potrivit informaţiilor oferite de Paul Căţănaş - cel care se ocupă de pregătirea sportivilor de la clubul "Samurai" din Turda - lista câştigătorilor este următoarea:

Ariana Lazăr - locul I la kata 11-12 ani
Vanessa Căcaină - locul I la kata 11-12 ani
Laura Baldoghi - locul I la kata 13-14 ani
Laura Baldoghi, Diana Urcan şi Ariana Lazăr - locul I la kata echipe 13-14 ani (echipa obţinând şi cupa pusă în joc)
Antonia Niculae-Drăgan - locul II la kihon -7 ani
Diana Urcan - locul II la kata 13-17 ani
Cosmin Rotaru - locul II la kata 15-17 ani
Alisa Lupeanu - locul II la kata 15-17 ani
Cosmin Rotaru, Răzvan Ienei, Adrian Uţă - locul II la kata echipe 15-17 ani
Cosmin Rotaru, Răzvan Ienei, Adrian Uţă - locul II la kumite echipe 15-17 ani
Cosmin Rotaru, Răzvan Ienei, Adrian Uţă - locul II la kumite echipe rotativ 15-17 ani
Bianca Bărbat, Alisa Lupeanu şi Diana Urcan - locul II la kata echipe fete 15-17 ani
Alisa Lupeanu, Maria Turcu şi Bianca Bărbat - locul III la kumite 15-17 ani
Vanessa Căcaină, Ariana Lazăr şi Georgiana Sălcudean - locul III la kata echipe 11-12 ani
Loriana Apahidean - locul III la kata 7-8 ani
Loriana Apahidean - locul III la kumite 7-8 ani

Despre Ariana Lazăr, Paul Căţănaş a explicat că de curând a schimbat categoria de vârstă, competiţia de la braşov fiind prima la care a participat în cadrul categoriei 11-12 ani.
Pe de altă parte, despre echipa care a obţinut la Braşov în total 9 medalii de argint - Cosmin Rotaru, Răzvan Ienei, Adrian Uţă - Paul Căţănaş spunea că "a funcţionat aproape perfect, cu excepţia că n-au reuşit să urce pe locul I". Mai mult, antrenorul turdean spunea că, cel puţin la kata, cei trei au avut "o concurenţă foarte grea", turdenii afiind în competiţie cu deţinători de centuri maro şi negre.
"Aceste medalii ne-au dus pe locul 9 în ierarhia cluburilor", adăuga Paul Căţănaş, precizând că la competiţie au fost prezente 37 de cluburi. Următorul obiectiv al sportivilor turdeni îl reprezintă campionatele europene. De aceea, vacanţa care urmează este un bun prilej pentru sportivi să facă mai multe antrenamente zilnice - două, trei antrenamente chiar - de pregătire pentru campionatele europene. "N-avem pauză, n-avem linişte până după campionatele europene", adăuga Paul Căţănaş.
Pe de altă parte, antrenorul clubului turdean este singurul care va reprezenta clubul la campionatul mondial organizat la Bucureşti "unde sperăm ca împreună cu colegii din lotul naţional să ne păstrăm titlul de campioni mondiali obţinut în 2009 la Odessa".
Nu în ultimul rând, paul Căţănaş a dorit să înlăture orice suspiciuni privind medaliile sau orice discuţii apărute pe acest subiect. astfel, antrenorul clubului turdean de karate a explicat, cât a putut de clar şi de bine care este situaţia:
"Am auzit unele discuţii legate de echipă. Noi niciodată nu am minţit şi nu am spus ce nu-i adevărat. Am prezentat situaţia exact cum este. Nu ne-am trecut că suntem pe alt loc în ierarhia federaţiilor. Suntem pe locul care suntem. Ce înseamnă echipa? Echipa înseamnă că îi formată din trei componenţi. Toţi trei componenţii au luat medalia de argint sau de bronz sau de aur. Toţi trei sunt campioni naţionali, nu numai unul. Fiecare primeşte medalii şi fiecare are merit în echipă, pentru că echipa fără unul dintre ei nu este validă, nu se poate participa. Aş vrea să ştergem orice discuţie. Într-adevăr, în ierarhia federaţiei se punctează doar o medalie, dar sunt trei medalii, toate trei muncesc, toate trei iau locuri. De-asta noi prezentăm câte medalii am luat, nu ne interesează că e la echipe sau la individual. Copiii sunt premiaţi, sunt felicitaţi, au urcat pe podium şi şi-au luat medaliile".

Mai multe imagini de la premiere, AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS