Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

TURENI: Centrul de informare turistica, aproape de final

Actualitate
Tools
Typography

În anul 2009 comuna Tureni a depus un proiect pentru realizarea, în comună, a unui centru de informare turistică prin care să fie promovată atât zona Tureniului cât şi comunele învecinate.

Abia în 2013 au început, însă, lucrările de reabilitare a clădirii din Tureni care va găzdui viitorul centru de informare turistică, clădire care este reabilitată, în cadrul proiectului, pe Măsura 121: "Proiectul a fost depus în 2009 şi după patru ani am şi reuşit să atacăm lucrările şi suntem aproape în fază de finalizare", explica primarul comunei Tureni.
Într-un proiect a cărui valoare depăşeşte 5 miliarde de lei vechi sunt cuprinse, potrivit primarului Daniela Mănăilă, atât renovarea clădirii, cât şi amplasarea de panouri - unul în zona centrului de informare şi altul la intersecţia cu drumul E60 - cât şi realizarea a 10.000 de exemplare de pliante cu ceea ce înseamnă promovarea turistică a zonei Tureniului şi a comunelor din apropiere şi chiar angajarea, la centru, a două persoane care au specializarea de ghid turistic.
"Clădirea va funcţiona ca un centru de informare turistică, nu numai pentru comuna noastră, ci şi pentru comunele învecinate Petreşti, Aiton, Feleacu", spunea primarul comunei Tureni precizând că, în cadrul proiectului, având în vedere stadiul lucrărilor, deja s-a şi depus documantaţia pentru prima tranşă de decontare. "Banii nu au venit, dar urmează ca într-o lună sau două să vină şi banii", mai spunea Daniela Mănăilă.
De asemenea, având în vedere că în ultima perioadă s-a amintit de un proiect mai amplu de turism, un proiect integrat pe turism - în care este cuprinsă şi comuna Tureni cu obiectivele turistice pe care le are - Daniela Mănăilă a adăugat: "acesta este primul pas pe care noi l-am urmat, deci primul pas înseamnă centrul de informare turistică, înseamnă această clădire reabilitată unde vor fi angajate cele două persoane".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS