Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Alexandru Sabau confirma milioanele de euro

Actualitate
Tools
Typography

În perioada 10-12 iunie reprezentanţi ai Companiei de Apă Arieş au participat, la Bucureşti, la un congres internaţional al apei unde reprezentanţii CAA s-au întâlnit atât cu reprezentanţi din ministere, cât şi cu ai altor operatori de apă din România.

Principala temă discutată, potrivit managerului general al CAA, a fost criza mondială a apei, context în care s-a evidenţiat faptul că "modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canal generează economii în sistemul de apă prin neirosirea aiurea a resurselor de apă, mai ales în cadrul reţelelor deteriorate, vechi, nefucţionale, ieşite din uz".
Aici, Alexandru Sabău a amintit de partea a doua a conferinţei în care "s-a insistat pe «pasul 1» al proiectului pe care CAA l-a terminat şi e în probe cu staţia de epurare şi pe începerea «pasului 2» - 2014-2020 - cu fonduri europene venite de la Uniunea Europeană care să fie gestionate de operatorii de apă".
La congresul la care CAA a fost prezentă alături de operatorii din Teleorman şi Vrancea - de care s-a mai amintit cu referire la accesarea fondurilor pe perioada 2014-2020 - au mai participat, cu aplicaţii pentru proiecte, şi alţi mari operatori de apă din România precum Constanţa, Timişoara, Iaşi sau Braşov.
"Suntem convinşi că în momentul în care vom începe proiectul, îl vom derula în aceleaşi condiţii ca până acum, respectiv să gestionăm să fie terminat la timp şi de o manieră mai bună, având în vedere experienţa «pasului 1»" mai spunea - în cadrul conferinţei de presă de joi, 20 iunie, de la sediul CAA - directorul Alexandru Sabău.
De asemenea, managerul CAA a făcut şi câteva referiri la etapa Bruxelles. "Confirmăm încă odată suma de 82,7 milioane euro, aplicaţia aprobată urmând să plece spre Bruxelles pentru că cei de la ministere aşteaptă să trimită în bloc, mai multe aplicaţii" spunea Alexandru Sabău, adăugând că a vorbit deja cu consultanţii de la Jaspers "care sunt însărcinaţi să se ocupe de aceste aplicaţii şi au spus şi ei că e OK şi e foarte probabil şi posibil ca, având în vedere conjunctura economică, să se grăbească semnarea contractelor la Bruxelles tocmai pentru a putea să accesăm banii mai repede".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS