Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Tue, Oct
190 New Articles
 

MARȚI 13 – Ziua Informării Preventive. Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre

Actualitate
Typography

Anul acesta, data de 13 octombrie, are dublă semnificație: ,,Ziua Informării Preventive - MARȚI 13” și ,,Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre”.

Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat inițiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți - 13 este marcată ”Ziua informării Preventive”.

Chiar dacă multe persoane asociază ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră cu ghinionul, inițiativa de a alege ziua de marți 13, pentru promovarea ”Informării Preventive”, pentru a demonstra că „ghinionul” poate fi prevenit!

Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate prin informarea corectă la timp, astfel încât să se poată acționa corect pentru prevenirea situațiilor de urgență! Este pentru binele dumneavoastră și al familiei dacă identificați potențialele pericole, vă însușiți și aplicați măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.

Derulată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activitatea urmărește conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu).

Marcarea Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscurilor la Dezastrelor a devenit necesară în urma unui apel al Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1989, pentru a promova o cultură globală a conştientizării riscurilor şi reducerii dezastrelor. Desfăşurată în fiecare an la 13 octombrie, ziua sărbătoreşte

Derulată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activitatea urmărește conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu).

Campaniile derulate urmăresc implementarea obiectivelor parteneriatului „Împreună pentru Siguranţă” încheiat între IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid, orientate spre dezvoltarea comportamentului preventiv şi a atitudinii proactive în rândul comunităţii, în special pentru reducerea semnificativă a numărului victimelor în cazul incendiilor la locuințe și altor situații de urgență.

De asemenea, tot astăzi, 13 octombrie, este marcată și Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor moment de readucere în atenție modul în care comunităţile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre şi conştientizarea importanței gestionării tipurilor de risc.

Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor a fost instituită în 1989, la iniţiativa Adunării Generale a Naţiunilor Unite pentru promovarea unei culturi globale de sensibilizare a riscurilor şi de reducere a dezastrelor.

Destinată creșterii gradului de conştientizare la nivel mondial privind acţiunile, politicile şi practicile adoptate pentru reducerea expunerii la dezastre la nivel comunitar, această zi contribuie la salvarea oamenilor și a bunurilor acestora.

În contextul acestei zile, specialiștii structurilor preventive și operative au oferit pliante cu măsuri preventive, în colaborarea cu autoritățile locale, Inspectoratul Școlar Județean și operatorii economici cu aflențe mari de persoane (de tip mall, supermarket, etc.) precum și o serie de activități preventive cu respectarea normelor reglementate pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-COV-2.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS