Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Aug
61 New Articles

Incendiile de vegetație reprezintă în continuare un pericol în județul Cluj!

Actualitate
Tools
Typography

De la începutul anului, pompierii clujeni au intervenit la peste 350 de incendii de vegetație uscată și diverse deșeuri, dintre care 318 incendii au pârjolit suprafețe mai mari de 200mp.

Încă mai intervenim zilnic la zeci de incendii de vegetație uscată. Multe dintre aceste situații au devenit deosebit de dificile, întrucât flăcările au afectat bunuri și chiar locuințe. În cele ce urmează, vom prezenta câteva dintre situațiile grave, petrecute în ultimele săptămâni în județul nostru. Toate au fost cauzate de incendiile de vegetație uscată.

Pe data de 15.03.2022, o baracă a fost distrusă în localitatea Corușu, comuna Baciu, după ce proprietarul a dat foc la vegetația uscată și a lăsat-o nesupravegheată. Patru zile mai târziu, la Câmpenești, comuna Apahida, focul a mistuit o anexă gospodărească.

În 22.03.2022, pompierii au constatat noi pagube provocate de incendiile de vegetație. În consecință, două autoturisme au ars complet în satul Pata, comuna Apahida. Totodată, un adăpost de animale a ars în localitatea Sânmărghita, comuna Mica, iar la Diviciorii Mari, comuna Sânmărtin, flăcările au afectat o anexă gospodărească și o locuință.

De asemenea, în comuna Râșca, un incendiu de vegetație s-a extins la o anexă gospodărească. În Colonia Breaza din Municipiul Cluj-Napoca, un gard din material plastic, de peste 50 de metri, a ars în urma unui incendiu propagat de la vegetația uscată. Din fericire, pompierii au intervenit prompt și au evitat extinderea focului la o cabană aflată în zona respectivă.

Mergând mai departe, precizăm că o locuință din satul Măgăoaja, comuna Chiuiești, a ars pe data de 23.03.2022.

În cursul zilei de ieri, 24.03.2022, o magazie din comuna Chinteni a ars în totalitate. Pe de altă parte, incendiile de vegetație pot provoca și accidente rutiere. Cu alte cuvinte, trei autoturisme s-au tamponat ieri pe Varianta de ocolire Cluj Est, din cauza vizibilității reduse. Din fericire, pompierii se aflau deja la fața locului, intervenind la incendiul de vegetație. Nicio persoană nu a necesitat asistență medicală.

Mai sus am descris doar câteva dintre evenimentele majore din ultima perioadă și privim cu îngrijorare săptămânile viitoare. Acest sfârșit de săptămână va aduce temperaturi plăcute, așa că numeroși cetățeni vor alege să își petreacă timpul în aer liber, efectuând curățenia de primăvară.

Vă rugăm insistent să fiți vigilenți și să renunțați la igienizarea prin foc!

Compartimentul Informare și Relații Publice

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS