Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

 6 cetăţeni străini depistaţi la muncă ilegală pe raza judeţului Cluj

Actualitate
Tools
Typography

Poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma activităţilor întreprinse, au identificat 6 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza județului. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au efectuat săptămâna trecută un control pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 6 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, toți bărbați, din Sri Lanka.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceștia dețineau permise de ședere în scop de angajare în muncă obținute în baza unor avize de angajare la anumite societăți de pe teritoriul României însă, au desfășurat activități lucrative la o altă societate care nu a obținut, în prealabil, avize de angajare pentru străinii în cauză.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

***

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS