Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

90 de ani de Protecție Civilă în România

Actualitate
Tools
Typography

În acest an, pe 28 februarie se împlinesc 90 de ani de Protecție Civilă în România. Acest termen cuprinde atât măsuri preventive menite să reducă impactul situațiilor de urgență sau al dezastrelor viitoare, cât și ajutorul acordat populațiilor afectate în urma unei calamități.

Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Cluj, precum și alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, organizează o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. Astfel, cei interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

În primul rând, încă de sâmbătă, 25 februarie 2023, de când a început Săptămâna Protecției Civile, am desfășurat acțiuni de informare a populației pe pârtiile din județ, fiind sprijiniți de către personalul din structurile SALVAMONT. Totodată, duminică, 26 februarie 2023, am fost prezenți în lăcașurile de cult din județ pentru a marca „Ziua Educației Preventive”.

Este foarte important să transmitem mesaje preventive și către tânăra generație. Drept urmare, astăzi a avut loc la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca un atelier de prim-ajutor. Acțiuni teoretice și practice de instruire vor avea loc în zilele următoare și la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla și Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda.

În paralel a fost reluată Campania Națională de Informare Preventivă „Nu Tremur la Cutremur”, în care sunt distribuite materiale informative prin intermediul inspectorilor ISU Cluj, precum și cu ajutorul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. Cele din urmă desfășoară, în acest context, mai multe exerciții pe raza localităților Bonțida, Izvorul Crișului, Mihai Viteazu, Câmpia Turzii sau Gherla.

Un alt aspect care trebuie menționat este legat de reluarea exercițiilor de alarmare publică  „Miercurea Alarmelor”. Acesta este un exercițiu de alarmare a populației care a demarat în 2017. Exercițiile se vor desfășura în prima miercuri din fiecare lună.

Pe de altă parte, vă anunțăm faptul că porțile subunităților ISU Cluj sunt deschise în această săptămână pentru cei care vor să vadă tehnica noastră de intervenție.

Vă așteptăm să fiți alături de noi!

La linkul de mai jos regăsiţi
un material descriptiv al campaniilor de informare desfășurate la nivel național în domeniul situațiilor de urgență.

Compartimentul Informare și Relații Publice

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS