Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

O călătorie în timp la expoziția proiectului ,,Muzeul Propagandei Comuniste” pe data de 1 iunie, 2023

Actualitate
Tools
Typography

În perioada propagandei comuniste, gândurile și sentimentele românilor au fost dirijate de influență și manipulare. Ideologia rigidă a regimului comunist a pătruns adânc în fiecare aspect al vieții românilor noștri, transformându-le realitatea într-un vast teatru în care domina manipularea. Toate acestea, până când poporul s-a revoltat, producând o schimbare inimaginabilă, distrugând regimul.

Proiectul ,,Muzeul Propagandei Comuniste” aduce în lumina cetățenilor din comunitate, explicații asupra elementelor de propagandă, consolidând o generație informată, familiară cu propria cultură și capabilă să își formeze propriile opinii prin intermediul pre-expoziției, menite să dea startul informării publicului tânăr.

În urma unei selecții de obiecte, printre care ziare vechi, afișe, instrumente, vestimentație, și caricaturi pline de subtilitate, pre-expoziția va oferi cetățenilor o perspectivă captivantă asupra modului în care propaganda comunistă a influențat viața de zi cu zi a românilor în acea perioadă. Prin intermediul pre-expoziției, proiectul va purta cetățenii într-o lume de iluzie, în care adevărul a fost înlocuit cu minciuna și libertatea individuală a fost îngrădită de putere absolută.  

De asemenea, vă reamintim pe această cale, că pentru realizarea unei donații sau împrumut a unor astfel de obiecte de propagandă comunistă în scopul expunerii, vă invităm să ne contactați la Muzeul de Istorie Turda: 0264 311 826.

Vă așteptăm să descoperiți, elementele de propagandă care reflectau poveștile din trecutul românilor noștri, în cadrul pre-expoziției din 1 Iunie, din parcul Municipal, Turda.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Acest proiect este dezvoltat cu sprijinul Muzeului de Istorie, Turda - instituție care valorifică în mod profesionist patrimoniul din colecţiile sale şi asigură un cadru adecvat de interacţiune între vizitatori şi bunuri culturale.  

 

 



BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS