Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Jul
75 New Articles

Localitățile Luncani și Gligorești racordate la sistemul centralizat de apă potabilă prin intermediul investițiilor realizate în cadrul PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA TURZII

Actualitate
Tools
Typography

Compania de Apă Arieș S.A. continuă investițiile prin PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA TURZII, ÎN PERIOADA 2014-2020, cod SMIS 2014+ 118679, co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală a Proiectului: 717.492.242,25 lei, din care valoarea co-finanțării din Fondul de Coeziune este de  511.850.395,85 lei, contribuția de la bugetul de stat este de 78.283.001,72 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului este de 12.043.538,72 lei. Termenul de implementare al proiectului: Decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din județul Cluj, regiunea Turda-Câmpia Turzii, incluse în proiect, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene relevante.  În cadrul proiectului se derulează 12 contracte de lucrări, care vizează investiții pe teritoriul a 2 municipii și 11 comune.

Lucrările desfășurate în cadrul contractului: „CL-2 EXTINDEREA ȘI REABILITAREA STAȚIILOR DE TRATARE APĂ POTABILĂ ȘI A CONDUCTELOR DE ADUCȚIUNE ÎN SISTEMUL ZONAL DE ALIMENTARE CU APĂ CÂMPIA TURZII” sunt:

 • Reabilitarea sursei de apă Călărași: q instalat = 77 l/s;
 • Reabilitare stații de pompare apă brută, SP1 și SP2 și conducte de refulare, stația de tratare Călărași;
 • Stație nouă de tratare și dezinfecție pentru sursa de apă Călărași, de capacitate 77 l/s;
 • Reabilitare rezervor existent 5000 mc, stația de tratare Călărași;
 • Rezervor nou 5000 mc, stația de tratare Călărași;
 • Reabilitarea și extinderea sursei de apă Poiana: q instalat = 100 l/s;
 • Realizare stații de pompare apă brută, SP1 și SP2 și conducte de refulare, stația de tratare Poiana;
 • Stație nouă de tratare și dezinfecție pentru sursa de apă Poiana, de capacitate 100 l/s;
 • Construirea rezervoarelor Tritenii de Jos 2x600 mc, inclusiv instalație pentru dezinfecția apei;
 • Construirea rezervorului de înmagazinare Viișoara 700 mc;
 • Construirea rezervorului de înmagazinare Urca 200 mc;
 • Construirea SP1 și SP2 Tritenii de Jos, SP Luna;
 • Conducte de aducțiune nou proiectate - 38946.25 ml;
 • Conducte de aducțiune reabilitate –16881.18 ml.

În cadrul acestui contract de lucrări localitățile Luncani și Gligorești au fost racordate la sistemul centralizat de apă potabilă, o investiție extrem de importantă ce va duce la o creștere considerabilă a calității vieții locuitorilor din comuna Luna.

Lucrările sunt efectuate de Asocierea AWE INFRA S.R.L. (Lider de asociere) - E.M.I.T. GROUP ERCOLE MARELLI IMPIANTI TECNOLOGICI  S.R.L. (Asociat) - AQUA TECHNOLOGY DESIGN  S.R.L. (Asociat) – ELLBREND  S.R.L. (Asociat). Contractul include: proiectare și lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune, cât și remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni. Până în prezent lucrările din cadrul contractului au depășit pragul de 25%. Valoarea totală a contractului de lucrări: 70.722.410,35 lei fără TVA.

Prin investițiile derulate în cadrul acestui proiect se urmărește continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, pentru o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite Compania de Apă Arieș întregii populații deservite.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS