Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Festivitate de încheiere a Cursurilor gratuite de limba engleză pentru elevi organizate de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Actualitate
Tools
Typography

Astăzi a avut loc la Filiala Oprișani a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda festivitatea de încheiere a Clubului de limba engleză gratuit pentru elevii din clasele primare turdene, organizat în acest an de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în parteneriat cu Afterschool Anima SRL. Elevii participanți au oferit un moment artistic cu colinde în limba engleză și au fost recompensați cu diplome, cărți în limba engleză și dulciuri.

Vă reamintim că în acest an biblioteca publică turdeană a venit cu propunerea de petrecere a timpului liber prin învățarea limbii engleze în cadrul unor ore afterschool, adresată copiilor din ciclul primar din comunitatea turdeană, diversificând serviciile pe care le oferă beneficiarilor și organizând un Club de limba engleză gratuit pentru elevii din clase primare, un proiect de tip after school, îmbinând educația nonformală cu educația de tip formal. Activitatea s-a derulat cu o frecvență de o întâlnire pe săptămână, joia, și a avut ca scop familiarizarea copiilor cu civilizația, cultura și limba engleză și perfecționarea competențelor sociale într-un mediu nou și propice unor astfel de activități. Proiectul a conținut activități afterschool de învățare gratuită a limbii engleze a 10 copiii din ciclul primar din municipiul Turda, de la Școlile gimnaziale ”Avram Iancu” Turda și ”Andrei Șaguna” Turda, prin intermediul activităților multiculturale de conștientizare a importanței limbii engleze, aprofundarea și sedimentarea informațiilor oferite de cadrele didactice din școală, activități de învățare prin intermediul jocului, a cântecelor, poveștilor și poeziei, o evadare în lumea poveștilor, o experiență relaxantă care dezvoltă atât abilitățile lingvistice, cât și imaginația copiilor. Cursul și-a propus sprijinirea participanților în dezvoltarea abilităților de comunicare scrisă și orală în limba engleză, capabilitatea de a susține conversații vizând diverse teme, citirea și redactarea corectă de materiale scrise. Învățarea a pus accent pe activități comunicative care duc la o mai bună asimilare și fixare a cunoștințelor dobândite, utilizând metode vizuale și auditive urmate imediat de folosirea activă în discuții, însoțite de exerciții care au ca scop învățarea cât mai naturală. Copiii au avut prilejul să-și exerseze cunoștințele dobândite prin cântec, joc și ateliere creative, care să contribuie la dezvoltarea principalelor abilități esențiale: ascultare, vorbire, citire și scriere.

Proiectul s-a desfășurat în Sala Internet a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda. Participarea la Club a fost gratuită în limita locurilor disponibile. Copiii participanţi au fost selectaţi de către Afterschool Anima SRL care a pus la dispoziţia participanţilor şi materialele necesare, iar biblioteca a asigurat sala și logistica necesară (PC-uri, imprimantă, proiector, cărți, materiale auxiliare consumabile). Fiecare întâlnire a clubului a avut o temă prestabilită în cadrul căreia s-au desfășurat ateliere creative, au fost lecturate pagini de literatură engleză, s-au desfășurat jocuri didactice și recreative, s-au interpretat cântece și poezii în limba engleză.

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” mulțumește Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” Cluj pentru cărțile în limba engleză oferite ca premii!

Daniela Deac
Tel: 0745.64.66.64 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Biblioteca Municipală “T Murăşanu” Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS