Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Societatea DDD INSECTO SRL informează populația municipiului despre operațiunile de deratizare care se vor efectua pe domeniul public

Actualitate
Tools
Typography

Primăria Municipiul Turda în colaborare cu societatea DDD Insecto SRL efectuează în perioada 19.03.2024 - 26.03.2024 o acțiune de deratizare pe domeniul public al municipiului.

Acțiunea se va desfășura între orele 09.00 și 16.00. În cazul în care nu va fi posibilă desfășurarea acțiunii de deratizare din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala.

Acțiunea de deratizare are în vedere următoarele obiective:

  • cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, poduri, podețe, spații verzi.

La efectuarea operațiunii de deratizare se utilizează următoarele produse raticide: Bromadiolone 0,005% - raticide pentru combaterea rozătoarelor, produse avizate de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, aviz nr. RO/2019/0060/MRA/IT/2013/00103/AUT. Acesta face parte din grupa Xi și Xn de toxicitate și se regăsește în Registrul Național al Biocidelor avizate pentru profilaxia sanitar umană. Raticidul va fi amplasat în stații de intoxicare în zone ferite de accesul oamenilor și a animalelor de companie. Doză utilizată: 40 gr raticid/stație de intoxicare .Totuși vă rugăm să luați în considerare următoarele măsuri de siguranță:

Instrucțiuni de prim ajutor

Inhalare: nu se aplică

Contact cu pielea: se spală imediat cu apă rece timp de 15 minute și dacă este necesar se va consulta un medic.

Contact cu ochii: se va limpezii imediat cu apă din abundență și se va consulta un medic.

Ingerare: nu se va provoca regurgitarea. Se va administra carbon vegetal activ (în doze de 25-100 mg) și se va consulta medicul.

Antidot specific: vitamina K1.

Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze deratizarea proprietăților ( curți interioare, spații verzi, subsolurile blocurilor) odată cu acțiunea de pe domeniul public.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toți factorii interesați pentru reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerii acestora la un nivel numeric redus. Respectarea periodicității  de efectuarea a operațiunii de deratizare (așa cum indică legislația în vigoare) duce la reducerea pericolelor produse de rozătoare: îmbolnăvire a populației și a animalelor, pierderi economice, etc.

Acțiunea de deratizare este realizată de societatea DDD INSECTO SRL.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numerele de telefon: 0726235850  și 0761614493.

DDD INSECTO SRL,
Gelu Borza
Telefon: 0761614493
Email :
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS