Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
112 New Articles

Asociațiile cu programe sociale din județele Cluj, Sibiu, Alba și Bistrița-Năsăud se întâlnesc la Turda în cadrul evenimentului Gala Recunoștinței

Actualitate
Tools
Typography

Banca pentru Alimente Cluj are plăcerea să anunțe a doua ediție a evenimentului Gala Recunoștinței, un eveniment special dedicat organizațiilor non-profit partenere care duc alimentele donate de banca pentru alimente la oamenii aflați în situații vulnerabile, care au nevoie de ele.

Evenimentul va avea loc în data de 28 martie 2024, între orele 17:00 și 20:00, la Centrul Multifuncțional din Parcul Central Turda și va reuni reprezentanți ai celor 119 organizații non-profit din regiunea în care acționează Banca Pentru Alimente Cluj, respectiv din județele Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Alba. Scopul evenimentului este de a le mulțumi pentru contribuția lor valoroasă în misiunea băncii de a sprijini cu ajutoare alimentare persoanele în nevoie din comunitate.

"Suntem încântați să organizăm a doua ediție a acestui eveniment pentru a recunoaște și a premia contribuția valoroasă a asociaților partenere în lupta împotriva risipei alimentare și sărăciei", a declarat Andreea Bobiș, vicepreședinte executiv Banca Pentru Alimente Cluj. "Este un eveniment valoros pentru a putea crea mediul în care asociațiile să socializeze între ele, să schimbe idei și de ce nu, să se ajute reciproc. Fără colaborarea și dedicarea lor, nu am fi putut obține rezultatele bune și impactul semnificativ pe care l-am avut până acum. Suntem recunoscători pentru eforturile lor de a face o diferență reală în comunitate", a menționat Gabriela Vereș, președinte Banca Pentru Alimente Cluj.

Gala Recunoștinței va fi ocazia de a celebra succesul și de a reflecta asupra progresului și impactului realizat împreună. Evenimentul va include o serie de momente speciale de premiere dar și momente de consiliere pentru activitatea din mediu ONG (fiscalitate, contabilitate), creând astfel un adevărat hub de dezvoltare și susținere.

Anul trecut Gala Recunostintei a adunat 73 de persoane reprezentante ale ONG-urilor din toate cele 4 județe.

Despre Banca pentru Alimente Cluj
Începând de la înființare, din 2018 , Banca pentru Alimente Cluj colectează surplusul de alimente de la agenți economici pentru distribuție gratuită către ONG-uri ce au în grijă persoane din categorii defavorizate, în risc de sărăcie și excluziune socială. În prezent acoperă 4 județe din zona de vest a țării: Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud. Scopul asociației este atât reducerea risipei de hrană din lanțul valoric al hranei, cât și ameliorarea sărăciei în județele în care acționează.
De la constituire până în prezent, Banca pentru Alimente Cluj a salvat de la risipă 3.213 tone de hrană, pe care le-a distribuit la peste 51.000 de persoane aflate în nevoie, prin rețeaua de 202 organizații non-profit cu programe sociale.
Pentru mai multe informații despre Banca Pentru Alimente Cluj și activitatea acestora puteți accesa pagina lor de Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, You Tube sau puteți accesa site-ul lor.

Donează prin SMS la 8845 cu textul HRANA
Oricine dorește să se implice poate face o donație lunară de 2 euro pe lună, prin trimiterea unui SMS cu textul HRANA la numărul 8845. Astfel, fiecare donator ajută la salvarea de la risipă a unei cantități de aproximativ 9 kilograme de mâncare/lună, hrană care ajunge la ONG-uri care deservesc oameni în nevoie din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.
Federația Băncilor pentru Alimente din România-FBAR cuprinde nouă Bănci Regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați.
Aceasta este o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS