Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică a organizat sâmbătă, 14 septembrie, la Restaurantul Potaissa, o întâlnire cu ONG-uri din zona Arieș, pentru a identifica metode de îmbunătățire a acțiunilor și de adoptare a demersurilor de protecție a mediului din cadrul proiectului „Comorile Arieșului”, finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat prin programul Spații Verzi!
Organizațiile non-profit, grupurile de inițiativă și actorii civici care își desfășoară activitatea de la o graniță la alta a Comunității Urbane Arieș ne demonstrează proiect de proiect ce lucruri extraordinare se pot întâmpla atunci când punem umăr la umăr pentru a aduce bine aici, la noi acasă. Lună de lună, mediul non-profit lucrează pentru a dezvolta soluții la problemele comunității; adresând de la bullying și până la poluare, în întreaga zonă se desfășoară tabere, ateliere de învățare, acțiuni caritabile și o grămadă de alte proiecte menite să inspire #CătreBine, de la mic la mare.
Însă, atunci când organizațiile lucrează împreună, rezultatele pot fi și mai extraordinare.
La nivel național, una din cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este poluarea, care afectează atât sănătatea fiecăruia dintre noi, cât și mediul în care trăim. În 2019, România ocupa locul 45 în lume și locul 8 la nivel european în ceea ce privește rata de mortalitate cauzată de poluare în general, anual înregistrându-se aproximativ 15.000 de decese din cauza poluării aerului (conform Institutului Național de Statistică Publică). Și care să fie cea mai bună metodă de combatere a problemelor cu care se confruntă întreaga țară, dacă nu prin a identifica soluții pentru ameliorarea acestora începând chiar de la comunitățile mai mici?
Pornind de la proiectul „Comorile Arieșului” și de la activitățile sale - de promovare a turismului ecologic în zona Turzii, de dezvoltare a Muzeului Biodiversității Arieș din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” Turda și de formare a unei redacții de mediu formată din 25 tineri - Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică a adus împreună mediul non-profit din zonă sâmbăta trecută, în cadrul unui ONG Café. Alături de Asociația Club Științific Turda, Asociația Umanitară Ancora, Asociația Cambridge Transilvania, The Da Vinci System, Civic Arieș, Asociația Protecția Consumatorului și Asociația pentru Dezvoltarea Patrimoniului Natural și Cultural Apuseni, activitatea a urmărit formarea unei rețele de sprijin pentru adoptarea demersurilor de protecție a mediului din zonă și de valorificare a Muzeului Biodiversității Arieș, precum și de implicare în comunitate a celor 25 de tineri activ implicați în proiect..
Dacă faceți parte dintr-un ONG, grup de inițiativă școlar sau grup informal, asociația vă invită să o contactați pentru viitoare colaborări.
Date de Contact:
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: (0744) 174 367
Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.