Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Document inedit prezentat la Turda: o scrisoare in versuri din al doilea Razboi Mondial | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

În cadrul manifestării dedicate vârstnicilor - manifestare cuprinsă în cea de-a XVI-a ediţie a Primăverii Culturale Turdene - a avut loc şi o expoziţie cu obiecte vechi, tradiţionale.

Preşedintele Asociaţiei Pensionarilor "Dr. Ioan Raţiu" din Turda - Emilia Silaghi - avea asupra sa un document la care spunea că ţine foarte mult: o scrisoare.

Scrisoarea a fost scrisă de unchiul său - fratele mamei - şi a fost expediată în timpul celui de-al doilea Război Mondial către familia sa. Ce era interesant, însă, e faptul că majoritatea scrisorii era în versuri, era o poezie scrisă de expeditor în care acesta povestea familiei cum este războiul şi îşi exprima sentimente cu gândul la o eventuală revedere.

Din păcate revederea nu mai avea să aibă loc, unchiul Emiliei Silaghi nemaiajungând acasă de pe front niciodată.

Din spusele Emiliei Silaghi, unchiul său ar fi fost prizonier într-un lagăr iar starea sa de sănătate nu era tocmai bună. Chiar alăturat scrisorii, Emilia Silaghi avea înscrisuri care ar dovedi că familia expeditorului scrisorii s-ar fi interesat de acesta cerând informaţii despre el adresându-se în scris "lagărului" din oraşul Voroneşti.

Ajutată şi de directorul interimar al Casei Municipale de Cultură Turda - Lucia Golfin - Emilia Silaghi a încercat să împărtăşească celor prezenţi conţinutul misivei vechi de aproape trei sferturi de veac.

Momente de la citirea scrisorii puteţi viziona AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS