Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, Sep
122 New Articles

Dobritoiu vrea F-16, dar pe bune, nu pe povesti

Actualitate
Tools
Typography
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu a fost unul dintre distinşii invitaţi la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii cu ocazia exerciţiului Dacian Viper 2012.
În alocuţiunea pe care a avut-o, Ministrul Apărării a lăsat cât se poate de clar de înţeles că ideea cumpărării de avioane F-16 de la americani rămâne în picioare. Chiar mai mult, Corneliu Dobriţoiu a acuzat lipsa de acţiune a factorilor de decizie la nivel politic.
"Nu pot să nu observ cu mare tristeţe cum România a ratat şansa a patru ani pentru a adopta o decizie politică", spunea Ministrul Apărării asigurând: "vă voi ţine la curent cu toate dezvoltările privind asumarea unei investiţii politice" şi chiar că "în următoarele maxim două luni veţi fi martorii unui angajament politic bazat pe fapte".
Mai exact, Corneliu Dobriţoiu insista pe afirmarea, cu toată tăria, a angajamentului ferm al României în ceea ce priveşte opţiunile strategice care se bazează în principal pe parteneriatul dintre România şi Statele Unite dar şi pe participarea ţării noastre în cadrul Alianţei Nord-Atlantice".Angajamentul politic pentru susţinerea parteneriatului strategic cu SUA nu trebuie să se manifeste numai în vorbe", spunea Ministrul Apărării Naţionale.
Interpelat, ulterior, de jurnalişti, Corneliu Dobriţoiu spunea: "modelele pe care le avem în vedere sunt următoarele: avionul de generaţia a cincia şi tranziţia să o facem cu costurile cele mai ieftine, cu avionul potrivit acestei tranziţii în aşa fel încât să nu pierdem bani prin achiziţionarea unei infrastructuri de aerodrom când vor trece la avionul de generaţia a cincia. Atât F-16 cât şi F-35 folosesc aproape aceeaşi infrastructură de aerodrom, aceleaşi pachete de înarmare, or aceasta înseamnă o economie deosebită în bugetul unei ţări sărace".
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS