Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Mar
115 New Articles

Clarificări privind accesarea de finanțări europene în urma comunicatului PNL

Actualitate
Tools
Typography

Ca urmare a afirmațiilor grupului de consilieri PNL, afirmații tendențioase, cu note ironice și cinice, ușor teatrale pe alocuri, ce denotă fără echivoc o lipsă crasă de respect în adresarea către cetățean, precizez următoarele:

După cum am menționat și în comunicatul de presă anterior, de la lansarea apelurilor de proiecte, și anume jumătatea anului 2015, ne aflăm astăzi în fața unui termen extrem de scurt, sfârșitul lunii august 2016, pentru depunerea cererilor de finanțare ce vor fi fundamentate pe documentațiile tehnice - studii de fezabilitate (SF) și documentațiile de avizare ale lucrărilor de intervenție (DALI).  Deși administrația anterioară a avut la dispoziție un interval de timp generos pentru a efectua toate demersurile necesare pentru depunerea cererilor de finanțare, de la jumătatea anului 2015 până astăzi nu au fost alocate de la bugetul local sumele necesare pentru documentațiile tehnice. Fără aceste documentații tehnice nu se pot depune cererile de finanțare. Conform termenelor impuse în Ghidurile Solicitantului lansate până la această dată, cu ocazia primei rectificari de buget (luna iulie 2016) vom aloca sumele necesare pentru realizarea documentațiilor (SF/DALI) aferente proiectelor cu termene scurte de depunere. 

În ciuda afirmațiilor grupului de consilieri PNL, care, în detrimentul unei activități susținute pentru binele orașului și al cetățenilor, aleg să transmită comunicate de presă de tip cancan cu nuanțe sarcastico-teatrale, reiterez faptul că acesta este primul pas concret al municipalității în vederea accesării finanțărilor disponibile în perioada 2014-2020. Realizarea documentațiilor tehnice pentru aceste proiecte reprezintă un pas esențial și anume, trecerea de la stadiul declarativ și de prezentare a proiectelor de către fosta administrație, extins nejustificat pe o foarte lungă perioadă de timp, la stadiul concret de realizare și depunere a proiectelor.

Pe această cale adresez un îndemn către membrii grupului de consilieri liberali, un îndemn către o abordare în interesul cetățeanului, o abordare concretă, bazată pe fapte, proiecte și rezultate. O astfel de atitudine, distructivă, nu are nici o legătură cu binele cetățeanului și servește unui singur scop, iar acel scop este un scop politic. Reamintesc grupului de consilieri PNL faptul că mesajul electoratului turdean în ceea ce privește fosta administrație a fost unul extrem de clar.  În momentul de față Turda se confruntă cu situație delicată din punct de vedere financiar, și anume, un grad de îndatorare de aproximativ 19,1%, procese pe rol de peste 20 de milioane de lei și credite de achitat. Această situație este rezultatul a 12 ani de guvernare PDL-PNL iar remedierea acestei situații, în beneficiul cetățenilor și orașului, trebuie să constituie cu prioritate obiectul activității dumneavoastră, asupra căruia să vă concentrați toate eforturile, atenția și energia.  

La momentul finalizării acțiunilor de control care se derulează și se vor derula și în viitor la Primăria Municipiului Turda, vom comunica opiniei publice faptele și rezultatele guvernării locale a celor care azi lansează atacuri politice în loc să contribuie la dezvoltarea proiectelor pentru oraș și la funcționarea corectă a instituțiilor, spre binele turdenilor, despre care au uitat în totalitate în ultimii ani.  

Municipiul Turda
PRIMAR - Cristian Octavian Matei

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS