Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Campia Turzii va avea academie de fotbal

Actualitate
Tools
Typography

În cadrul proiectului "Sârma se întoarce acasă", administraţia locală propune o idee nouă pentru Câmpia Turzii: o academie de fotbal care să poarte numele "Gheorghe Voroneanu".

Anunţul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă organizat în sala de şedinţe a Palatului de Cultură "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii, joi, 11 octombrie, briefing organizat de reprezentanţi ai Consiliului local Câmpia Turzii şi ai Asociaţiei Sportive Industria Sârmei 1921 Câmpia Turzii
Dacă noua academie de fotbal urmează să pregătească, în domeniul fotbalului, copii din Câmpia Turzii, proiectul "Sârma se întoarce acasă" are, spunea Petre Pop, şi o conotaţie patrimonială, spirituală, consilierul USL amintind că sunt peste 90 de ani de activitate sportivă a industriei sârmei.
"Proiectul nostru pleacă de la nevoia de a fonda şi la Câmpia Turzii o şcoală de fotbal. În prim plan ne adresăm copiilor", spunea Petre Pop, în timp ce Valentin Şandru - fost jucător ISCT şi "U" Cluj - preciza că "e vorba de un proiect pe termen lung care vizează reorganizarea şi revitalizarea fotbalului şi mişcării fotbalistice din Câmpia Turzii".
Academia de fotbal care urmează să îşi desfăşoare actvitatea la Câmpia Turzii se află într-un context mai larg, acela de recuperare a identităţii, o identitate definită de primarul Radu Hanga drept cel mai important "obiect de patrimoniu".
De asemenea, primarul Radu Hanga aducea aminte de dispariţia echipei Industria Sârmei, dispariţie care a cauzat şi dispariţia celebrului îndemn venit din tribune - "Haide sârma!" - care nu-şi mai avea locul din moment ce pe stadion se afla "o echipă cu nume străin - Seso".
Constituirea unei academii de fotbal presupune, evident, şi nişte costuri pentru funcţionare, mai ales dacă se au în vedere cursuri în cadrul cărora patru antrenori să pregătească un număr de 100 de copii - acea "pepinieră cu rădăcini în solul Câmpiei Turzii", aşa cum o numea Radu Hanga. Referitor la costurile pe care le presupune o academie de fotbal, consilierul Petre Pop a explicat că principalul finanţator rămâne Consiliul local, dar că mai sunt şi sponsori care au decis să contribuie cu o sumă lunară la susţinerea demersului iniţiat la Câmpia Turzii. De asemenea, nici Consiliul Judeţean Cluj nu a fost omis din variantele de sprijin financiar pentru academia de fotbal de la Câmpia Turzii, Petre Pop precizând că, pe viitor, dacă e vorba să existe o echipă profesionistă de fotbal la Câmpia Turzii, se caută variante de finanţare de la sponsori, costurile cu o echipă de fotbal fiind tot mai mari în funcţie de liga în care echipa joacă.
Deşi ideea care trebuia să răzbată era aceea de a pregăti în general copii de la Câmpia Turzii, nu a fost ocolită nici posibilitatea ca, în cazul în care se constituie o echipă de fotbal la Câmpia Turzii, în ea să aibă loc şi fotbalişti cu performanţe bune, dar care nu sunt din oraş ci, eventual, din comunele sau satele din apropierea Câmpiei Turzii.
Nu în ultimul rând, o viitoare echipă de fotbal a Câmpiei Turzii va prelua, adăuga Petre Pop, şi palmaresul fostei echipe ISCT.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS