Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Amenzi de 9.000 de lei de la DSP la Campia Turzii | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

După o lungă perioadă de pauză, Consiliul Consultativ (CC) al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului (APC) din Câmpia Turzii s-a întâlnit în şedinţă joi, 15 noiembrie 2012.

Unul din punctele de pe ordinea de zia fost prezentarea unei informări din partea Direcţiei de Sănătate Publică privind acţiunile pe care instituţia le-a întreprins la nivelul municipiului Câmpia Turzii, perioada de referinţă fiind ianuarie - octombrie 2012.
Potrivit Sabinei Bulgaria - reprezentantul instituţiei în cadrul Consiliului Consultativ al APC - în perioada de referinţă, pe teritoriul Câmpiei Turzii s-au desfăşurat un număr de 12 acţiuni, în modul în care au fost prezentate în informare, acestea fiind:
- acţiunea de control a unităţilor de transfuzie sanguină din spitale:
- acţiunea de control a unităţilor care îmbuteliază apa potabilă:
- acţiunea de control a unităţilor de învăţământ privind alimentaţia sănătoasă a preşcolarilor şi şcolarilor;
- acţiunea de control a unităţilor sanitare cu paturi;
- acţiunea de control a cabinetelor de medicină dentară;
- acţiunea de control a unităţilor de alimentaţie publică şi cazare amplasate pe traseele turistice, precum şi a unităţilor de agrement (ştranduri, piscine)
- acţiunea de control privind produsele biocide şi modul de plasare al acestora pe piaţă;
- acţiunea de control privind buna derulare a Programului Guvernamental "Laptele şi Cornul" ce a vizat unităţile producătoare, de depozitare, de transport dar şi beneficiarii finali, respectiv unităţile şcolare;
- acţiunea de control a unităţilor de învăţământ şi a cabinetelor medicale şcolare privind condiţiile de igienă şi funcţionalitate la începerea anului şcolar:
- acţiunea de control a unităţilor publice, de învăţământ şi sanitare privind respectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 de prevenire şi combatere a efectelor fumatului;
- acţiunea de control a unităţilor de producţie şi ambalare alimente privind materialele în contact cu alimentul;
- acţiunea de control a unităţilor la domiciliu.
Acţiunile enumerate anterior s-au concretizat în 92 de controale în urma cărora s-au constatat o serie de deficienţe de ordin igienico-sanitar, fiind aplicate două avertismente şi cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei.
Dacă cei 9 agenţi economici - participanţi la Zilele Câmpiei Turzii - verificaţi, nu au fost găsiţi cu nereguli, trei din cele patru probe de apă colectate de la unităţi de învăţământ din mediul rural (unităţi care se alimentau cu apă din surse proprii) au fost necorespunzătoare fizico-chimic şi bactereologic. Cele trei unităţi de învăţământ de la care s-au recoltat probele necorespunzătoare sunt Şcoala Tritenii de Sus, Şcoala Pădureni şi Şcoala Ceanu Mare.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, ianuarie-octombrie, au fost soluţionate zece petiţii care aveau ca obiect probleme de mediu (prezenţa rozătoarelor sau creşterea animalelor de casă sau de companie), de habitat (amplasarea sau construcţia unor clădiri sau anexe gospodăreşti), de medicina muncii (funcţionarea unui atelier de reparaţii auto) sau privind funcţionarea unor unităţi de alimentaţie.
{dailymotion}xv4hps_despre-controalele-dsp-efectuate-la-campia-turzii_news{/dailymotion}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS