Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Ce planuri are CC pentru 2013

Actualitate
Tools
Typography

CC este Consiliul Consultativ al APC (Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor) Câmpia Turzii. Şi în ultima şedinţă din 2012 CC a prezentat un plan de muncă pentru anul 2013.

Prezentarea planului de muncă i-a revenit lui Ioan Spălnăcan, în calitate de reprezentant al Corpului de Control al Primarului Câmpiei Turzii. Doar că Ioan Spălnăcan s-a mulţumit să le spună membrilor CC că, oricum, planul de muncă este în formă scrisă, este în mapele fiecăruia dintre membrii CC, îl pot consulta şi, eventual, să vină cu propuneri în prima şedinţă a CC din 2013.
Uitându-ne peste respectivul plan de muncă - semnat de "Biroul de Coordonare al Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor" - putem să vă spunem că, încă din primele rânduri, planul începe cu un superb limbaj de lemn din esenţă moale, aproape flască, în sensul că ni se aduce la cunoştinţă cum că şedinţele CC "vor avea loc a doua joie din lună" de la orele 10.00, în sala de şedinţe a mai noului Palat Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii.
Off topic: În raport se vorbeşte despre Casa de Cultură "Ionel Floaşiu", dar în acest an denumirea s-a schimbat din "casă de cultură" în "palat cultural". Să fie, oare, planul de muncă pe 2013, pe alocuri, victima unui copy/paste a planului de muncă întocmit cu un an în urmă? cine ştie?...
Revenind, în planul de uncă ne sunt prezentate şi obiectivele CC, precum:
- analiza modului în care sunt respectate drepturile consumatorilor;
- propune:
a) acţiuni pentru aplicarea mijloacelor prevăzute de lege care să asigure protecţia cetăţenilor în calitatea lor de consumatori;
b) măsuri în sprijinul apărării drepturilor consumatorilor;
- corelarea acţiunilor în scopul realizării unei protecţii reale şi unitare a intereselor consumatorilor;
- analiza modului în care sunt aplicate propunerile Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor de către organele sesizate;
- recomandarea acţiunilor în anumite sectoare din domeniul protecţiei consumatorilor;
- propune efectuarea de studii în legătură cu cauzele care au generat încălcări ale dispoziţiilor legale privind protecţia consumatorilor, precum şi măsurile de prevenire;
- propune îmbunătăţirea unor reglementări sau, după caz, reglementări noi în domeniul protecţiei consumatorilor;
- analizează problemele specifice ridicate de APC Câmpia Turzii şi propune modalităţile de sprijinire a acesteia în rezolvarea problemelor respective;
- stabilirea obiectivelor comune asupra realizării cărora, prin mijloace specifice fiecărei categorii de autorităţi sau organe, se cuvine să se concentreze acţiunea.
De asemenea, în planul de muncă se precizează că, în fiecare lună, unul sau mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor reprezentate în CC vor prezenta rapoarte de activitate ale instituţiilor respective precum şi situaţii identificate în cadrul acţiunilor desfăşurate de instituţii. În continuare puteţi citi programarea prezentărilor pe care le au de făcut reprezentanţii instituţiilor:
- ianuarie - Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor Câmpia Turzii (Aurel Ilea, preşedinte APC)
- februarie - Poliţia Municipiului Câmpia Turzii (Adrian Apahidean)
- martie - Registrul Auto Român Cluj (Marius Panait)
- aprilie - Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj (Diana Martin)
- mai - Metrologie legală Cluj (Aurel Toma)
- iunie - Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Cluj (Constantin Nicula sau Mircea Varga)
- iunie - Garda de Mediu (Letiţia Bucşă sau Radu Baciu)
- iulie - Corpul de Control al Primarului Câmpia Turzii (loan Spălnăcan)
- iulie - Poliţia Locală DJPO Cluj Biroul Câmpia Turzii (Cosmin Rotaru sau Liviu Nistor)
- august - Inspecţia Sanitară de Stat Cluj (Sabina Bulgaria)
- septembrie - (Inspectoratul Judeţean în Construcţii Cluj)
- octombrie - Vama Cluj (Cătălin Petrişor)
- noiembrie - Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj (Ovidiu Nagy)
- noiembrie - Garda Financiară Cluj (llie Tulai)
- decembrie - Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj (Diana Martin)
- decembrie - Preşedintele Consiliului Consultativ, primar municipiul Câmpia Turzii (Radu Hanga).
De asemenea, pe parcursul anului 2013 - se menţionează în planul de muncă - se vor organiza acţiuni trimestriale de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), dar vor fi marcate şi evenimente precum "Ziua Mondială a Consumatorilor" (în 15 martie), "Ziua Mondială a Apei" (în 22 martie), "Ora Pământului" (în 28 martie), "Ziua Pământului" (în 22 aprilie), "Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă" (în 15 mai), "Ziua Internaţională a Biodivesrităţii" (în 22 mai), "Luna curăţeniei de primăvară", "Ziua Mediului" (în 5 iunie), "Ziua Mondială pentru Combaterea Deşertificării" (în 17 iunie), "Ziua Soarelui" (în 21 iunie), "Ziua Mondială a Populaţiei" (în 11 iulie), "Săptămâna Mobilităţii Europene" (în perioada 16-22 septembrie), "Ziua Internaţională a Curăţeniei" (în 23 septemrbie) sau „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale" (în 14 octombrie).
Ce-şi mai propune CC al APC pentru 2013? Păi, de exemplu, menţinerea şi îmbunătăţirea sistemului de management al calităţii ISO 9001 : 2000 la nivelul Primăriei Câmpia Turzii, asigurarea informării şi consilierii permanente a consumatorilor, a proprietarilor, a locatarilor şi a operatorilor economici prin punctele de informare şi documentare din cadrul Serviciului Corp de Control al Primarului sau apărarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor, drepturi printre care sunt: dreptul de a alege, dreptul de a fi protejaţi, dreptul la despăgubire, dreptul de a se organiza, dreptul de a refuza contracte care conţin clauze abuzive, dreptul la beneficiile prevăzute de lege, dreptul la petiţie, dreptul la informare şi la educaţie.
În afară de sprijinirea constituirii de asociaţii de protecţie a consumatorului în fiecare din comunele din Comunitatea Urbană Arieş, se mai are în vedere sprijinirea înfiinţării de asociaţii ale tinerilor consumatori în cadrul unităţilor şcolare din Câmpia Turzii.
De asemenea, CC al APC Câmpia Turzii apreciază că "se va ţine legătura permanentă cu mass media în vederea informării consumatorilor privind acţiunile desfăşurate pentru asigurarea calităţii produselor şi serviciilor, mediatizarea telefoanelor consumatorilor şi a celorlalte posibilităţi destinate preluării reclamaţiilor şi sesizărilor acestora şi în special a telefonului cetăţeanului - 0 800 800 378 - care funcţionează non stop, apelul fiind gratuit".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS