Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

“De la fake news la haos! Cât de diabolic eşti?” Centrul pentru Jurnalism Independent te invită să înveţi cum funcţionează dezinformarea

Actualitate
Tools
Typography

Într-o lume în care oricine are şanse să fie dezinformat prin ştiri false, Centrul pentru Jurnalism Independent de invită să te pui în locul celor care creează şi distribuie mesaje false. Şi poţi face totul, jucându-te.

Conceput de către Universitatea Cambridge în colaborare cu o organizaţie olandeză care luptă împotriva manipulării pe reţelele de socializare, jocul Bad News are adaptată şi o versiune în limba română.

În cadrul jocului utilizatorul preia rolul unui creator de ştiri false şi utilizează mecanismele reţelelor de socializare pentru a manipula, până la acest moment jocul deja strângând peste 400.000 de participanţi.

În plus cercetătorii Cambridge Social Decision-Making Lab urmează să colecteze - pentru varianta în limba engleză a jocului - tipurile de răspunsuri, date care vor sta la baza elaborării unui studiu de specialitate care să arate cât de vulnerabili sunt oameni la fake news.

În limba română, jocul are două variante: una pentru adulţi şi una pentru copii (cu vârste între 8 şi 10 ani), jocul putând fi folosit şi de profesori ca să le explice copiilor cum funcţionează dezinformarea pe reţelele sociale.

Dacă vrei să joci, linkurile le găseşti mai jos:

Versiunea pentru adulţi - http://getbadnews.ro

Versiunea Junior - http://getbadnews.ro/junior

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS