Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Amenzi de 10 ori mai mari pentru persoanele fizice începând cu 2 aprilie

Actualitate
Tools
Typography

În urma publicării, pe 31 martie, în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stăriide asediu şi regimului stării de urgenţă, Grupul de Comunicare strategică vine cu câteva precizări.

Pentru persoanele fizice - faţă de valorile minime şi maxime de 100 respectiv 500 de lei - potrivit noii OUG amenzile sunt cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei.

Pentru persoanele juridice amenda minimă a crescut la 10.000 de lei - faţă de 1.000 de lei cât era până acum - maximul fiind de 70.000 de lei.

Sancţiunile pot fi aplicate începând cu 2 aprilie 2020.

Mai mult, potrivit aceleiaşi informări a GCS, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activității;
  • desființarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Aceste măsuri complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS