Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Noi demersuri pentru realizarea Parcului Industrial Tetarom V

Administraţie
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj a aprobat luni, 31 august a.c., proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a unor terenuri din comuna Luna, demers necesar în vederea realizării infrastructurii de acces la viitorul parc industrial Tetarom V.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E un nou pas înainte pe care îl facem pentru construirea Tetarom V. Parcurile industriale pe care le administrăm și-au dovedit din plin viabilitatea, reprezentând unul din principalele motoare de dezvoltare a Clujului. Fără îndoială, zona Turda-Câmpia Turzii și localitățile limitrofe vor avea doar de câștigat prin crearea acestui nou parc industrial”.

Drumul propus a se realiza va asigura legătura între drumul național DN 15, Parcul Industrial Tetarom V și viitoarea autostradă A3, care este în curs de construire. Concret, pe lângă calea de acces în lungime de aproximativ 2,2 kilometri, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș.

Realizarea infrastructurii rutiere va conduce la  desfășurarea în condiții optime a activității și va crește atractivitatea viitorului parc industrial din punct de vedere investițional. Totodată, materializarea acestui obiectiv va contribui și la crearea de noi locuri de muncă, impulsionând, astfel, dezvoltarea economică a zonei.

În acest sens, suma necesară pentru plata despăgubirilor, în cuantum de 4.800.000 de lei, va fi alocată din bugetul propriu al județului Cluj.

Reamintim faptul că viitorul parc industrial Tetarom V va fi edificat în localitatea Luna, înspre Luncani și se va întinde pe o suprafață de circa 115 hectare. Acesta va fi realizat în baza acordului încheiat între Consiliul Județean Cluj și Primăriile Câmpia Turzii și Luna.

Biroul de presă
31 august 2020

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS