Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Organizarea Zilelor Turzii - cocktail de adversitati in sedinta Consiliului Local Turda

Administraţie
Tools
Typography

Chiar dacă nu se afla pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a consiliului Local Turda, subiectul organizării Zilelor Municipiului Turda a fost adus în discuţie de către consilierul Cristian Matei.

Discuţiile au fost multe şi lungi cu opinii pro şi contra vizavi de posibilii organizatori ai evenimentului. Dacă de o parte a baricadei părea să se afle viceprimarul municipiului Turda, Lucian Nemeş, de partea cealaltă se aflau restul. Iar pentru că şedinţa a fost una chiar "suculentă", vom reda, în continuare, o parte din intervenţiile în şedinţă.

Cristian Matei - consilier USL (PSD)
"Să dăm acceptul uneia sau alteia din companiile care şi-au depus ofertele"
"În urma anunţului şi-au prezentat oferte patru companii. S-a luat legătura prin secretariatul Consiliului Local cu aceste companii"
"Una e din Bucureşti, care a spus că putem să ne înţelegem telefonic. Oferta lor e destul de slabă... O altă companie a spus că nu se poate vorbi decât pe skype. Nu dispunem de asemenea instrumente, încă, la Primăria Turda".
"S-au prezentat MSA Full Service şi Amprenta de la Cluj. MSA e contractantul acestui festival de patru ani încoace. Amprenta a mai făcut evenimente în Turda în anii dinainte"
"Au existat zvonuri că unii sunt falimentari, că unii sunt în insolvenţă... Am cerut să prezinte, până azi (17 iulie - n.r.) la ora 11.00, fiecare, bonitatea financiară. Pentru ambele am primit de la Banca Transilvania. Pentru Amprenta am primit o poveste, că «în perioada în care societatea sus menţionată ne-a fost client, relaţia cu banca a fost caracterizată printr-o foarte bună colaborare». La celălalt, «indicatorii de bonitate calculaţi pe baza balanţei contabile încheiate la data de 31 mai 2013 sunt: lichiditate curentă 0,66, solvabilitate patrimonială 128%». Zvonurile au fost infirmate."
"Propun să se voteze cele două societăţi menţionând că eu, personal, am lucrat cu MSA, s-a lucrat foarte bine cu dânşii, ştiţi bine că evenimentul a avut mare succes"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"Ca membru al comisiei de buget-finanţe să vă expun punctul meu de vedere. S-a dat un anunţ pe portalul turdalive.ro... Din punctul meu de vedere avem nişte probleme de procedură. Noi, la Primărie, avem implementat un sistem de control intern managerial, au fost şedinţe pe implementarea unui circuit al documentelor în Primăria Municipiului Turda. Amprenta are numărul 13.331, număr obţinut de la registrul electronic de înregistrare a documentelor, iar cel înregistrat de către MSA are numărul 61. La registrul Consiliului local s-a ajuns la numărul 1191. Numărul 61 a fost undeva prin 5 ianuarie 2013. Noi suntem în iulie 2013. Numărul 61 nu avea cum să fie..."
"Eu propun să descalificăm această societate pentru că nu respectă condiţia termenelor"
"Vreau să vă atrag atenţia foarte clar: curtea de conturi va veni în data de 30 octombrie şi va verifica acte de înregistrare şi modul în care a fost cheltuit banul public. Nu cred că vreunul dintre dumneavoastră doreşte, pentru că nu s-a respectat condiţia termenului, să plătească suma de circa 4 miliarde, la cât se ridică propunerea MSA"
"Nu a fost respectată procedura de înregistrare şi nu putem să avem clar şi cert că acel obiect a fost înregistrat până pe 11 iulie la orele 12"
"Persoanele care vor vota acest lucru să fie conştiente că vor plăti aceşti bani din buzunarul lor"

Cristian Matei - consilier USL (PSD)
"Vă rog, domnu' viceprimar, să nu ameninţaţi pe nimeni cu plata a nu ştiu ce. Eu, în calitate de preşedinte al comisiei de buget-finanţe, am fost nevoit să obţin ofertele de la absolut toate secretariatele: secretariatul Consiliului Local, al Primăriei şi al primarului. Acest număr, 61, este înregistrat şi se poate consulta secretariatul instituţiei primarului"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"Îmi pare rău că nu sunt informat că mai există trei rânduri de secretariate care înregistrează şi pun termene la acte de o asemenea importanţă. Plus că sunt diferenţe foarte mari între cele două oferte"
"Dumneavoastră aveţi proprietatea votului şi fiecare va face cu votul său ceea ce doreşte"
"Propunerea mea este să votăm pentru descalificarea celor trei firme care nu au număr obţinut de la secretariatul Primăriei, cum s-a cerut în cuprinsul acelui anunţ, până în 11.07.2013"

Sorin Bichiş - consilier PD-L
"Pentru că nu avem în faţă acele oferte, eu propun să discutăm aspectul la şedinţa ordinară de săptămâna viitoare"

Tudor Ştefănie - primar Turda
"Am crezut că sunteţi mai temperat pentru că sunteţi pe o funcţie publică şi dacă ne ameninţăm aşa, reciproc, niciodată n-o să reuşim să găsim o cale de comunicare pentru ceea ce ne-am propus în aceşti ani"
"Documentele au intrat la orele respective, dumneavoastră analizaţi cum doriţi. Eu nu susţin pe niciuna din cele două firme"
"Nu ne putem juca cu organizatori care pot să facă şi care nu pot să facă"
"Să vedem care este oferta cea mai bună să o comunicăm"
"Raţionamentul nostru este cine este cel mai bun organizator din cei patru care au fost acolo. Eu pe acest raţionament aş merge şi nu pe găsirea unor motive pur şi simplu subiective de analiză a acestor documentaţii"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"Am să dau citire anunţului: «Consiliul Local şi Primăria Municipiului Turda anunţă: Cea de-a XIII-a ediţie a Zilelor Turzii va avea loc din 30 august până în 1 septembrie. Cei interesaţi să participe la organizarea acestui eveniment să depună oferte la secretariatul Primăriei Turda până joi, 11 iulie 2013 ora 12.00». Deci cel mai important criteriu este respectarea anunţului dat de Primărie, că nu eu l-am dat, ci Primăria"

Florin Bugnar - consilier PD-L
" Dacă e vorba de regulamente, pe ce merge achiziţia aceasta: pe OG 34, pe cerere de ofertă pe SEAP?... Am vrea să ştim "

Cristian Felezeu - consilier USL (PNL)
"Să rugăm executivul să ne explice în ce mod s-a făcut procedura de anunţ şi de achiziţie, cum s-a făcut anunţul de participare şi solicitările de ofertă"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"A fost anunţ simplu, într-o publicaţie turdeană vizavi de posibilitatea participării. Cine a dorit şi-a depus ofertă, dar trebuie depusă în condiţii legale"
"Trebuie să avem grijă, e vorba de banul public, curtea de conturi e cu ochii pe noi"

Cristian Matei - consilier USL (PSD)
"În continuare se proferează ameninţări. Vă rog să vă păstraţi calmul, domnul viceprimar şi nu ridicaţi tonul că ne auzim şi dacă nu ridicaţi tonul"
"Trebuie să acordăm şanse egale tuturor celor care doresc să facă ceva, nu celor care ne solicită o conversaţie pe skype sau la telefon"
"Nu cred că e cazul să învederăm unde şi când s-a depus, atâta timp cât e depus şi înregistrat"
"Legea care primează este acordarea de şanse tuturor celor care vor să facă şi să acţionaţi şi să votaţi în consecinţă"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"Nu s-a pomenit de alte registraturi decât cea a municipiului Turda"

Ovidiu Micu - consilier USL (PNL)
"Nu intră în competenţele noastre de a verifica cititul documentelor. În faţa noastră sunt puse anumite documente care considerăm că executivul şi-a făcut datoria şi au ajuns în perfectă legalitate. Din punctul meu de vedere nu mă consider că aş face un abuz în situaţia în care nu sunt respectate circuitul documentelor"

Lucian Varo - consilier PP-DD
"Eu nu sunt în stare să stabilesc care ofertă e mai bună"
"Poate ar trebui o comisie de la Primărie să stabilească care ofertă este mai bună, dacă s-a respectat cadrul legal şi după aceea să ne dăm noi cu votul"

Rozalia Crişan - consilier PP-DD
"Să se înfiinţeze o comisie din care să facă parte atât consilieri locali cât şi din executiv, care să stabiliească cadrul legal şi toată procedura şi a veni în faţa Consiliului Local cu o propunere"
"Eu azi personal nu aş putea să votez având doar informaţii minime"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"Am stat de vorbă şi cu presa şi ei sunt dezamăgiţi că acest anunţ nu a fost dat la toate organele de presă. Ba mai mult, ei au confirmat ceea ce ştiam deja: că nu a fost dat nici pe site-ul Primăriei"

Sorin Bichiş - consilier PD-L
"Comisia nu mai trebuie înfiinţată. E legea 350... cinci consilieri şi trei reprezentanţi ai executivului"
"Oferta pierzătoare va contesta şi va trebui să prezentăm în baza căror decizii am stabilit câştigătorul"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"Trebuie anunţul de 15 zile"
"Ori facem procedura pe legea 350 şi facem procedura conform regulamentului pe care azi împreună l-am adoptat în totalitate, ori găsim altă soluţie"

Cristian Matei - consilier USL (PSD)
"Comisiile 1 şi 5 să se întâlnească şi să elaboreze un proiect de hotărâre şi să se ia o hotărâre în şedinţă extraordinară"

Florin Bugnar - consilier PD-L
"Să avem o bază legală pe care să votăm"

Csep Leyla - consilier UDMR
"Pe legea 350 trebuie respectat termenul de 15 zile pentru depunerea proiectelor"

Lucian Nemeş - viceprimar Turda
"Ne aflăm în situaţia de organizare a unei licitaţii publice. Legea achiziţiilor publice zice foarte clar: servicii şi produse până la 30.000 de euro, achiziţie directă. Nu putem să vorbim de selecţie de ofertă la 100.000 de euro"

Cristian Felezeu - consilier USL (PNL)
"Preşedinţii comisiilor 1 şi 5 să convoace mâine (18 iulie - n.r.) cele două comisii împreună cu direcţia economică şi direcţia juridică pentru a avea un punct de vedere clar, legal, economic, pentru a putea face achiz de servicii pentru Zilele Turzii"

Paula Popa - jurist Consiliul Local Turda
"Având în vedere că este un eveniment important şi că marea majoritate a consilierilor sunt în necunoştinţă de cauză în ce priveşte oferta care va fi considerată cea mai bună pentru organizarea evenimentului, considerăm că este necesar un proiect de hotărâre cu o propunere din partea comisiilor cu privire la firma organizatoare, locaţia evenimentului, perioada..."
"Deci în lipsa unui proiect de hotărâre, nu ştiu dacă aţi putea lua o astfel de hotărâre"  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS