Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Thu, Nov
274 New Articles

Superficialitatea în exercitarea atribuțiilor de serviciu a directorului DGASPC Cluj, Tămaș Claudiu Daniel, a condus la decese în Centrele de Îngrijire și Asistență a persoanelor vârstnice din județul Cluj

Administraţie
Typography

Din cauza faptului că domnul Tămaș Claudiu Daniel nu a solicitat expres anchete epidemiologice riguroase în centrele specializate, unde sunt beneficiari vulnerabili, situația a degenerat și a condus la decese în rândul beneficiarilor.

Este foarte important cum se realizează anchetele epidemiologice și cât de corecți sunt angajații în a declara persoanele cu care au intrat în contact. Aceasta era responsabilitatea principală a domnului director și a șefilor de centre, pentru beneficiari, nu să se implice în campania electorală.

Decesul persoanelor în vârstă din centrele DGASPC Cluj s-a întâmplat inclusiv din cauza superficialității cu care și-a exercitat atribuțiile domnul Tămaș, pentru că nu a impus respectarea cu strictețe a protocoalelor de prevenire a răspândirii virusului și nu a efectuat verificări constante în centrele specializate.

DGASPC Cluj, sub conducerea lui Tămaș Claudiu Daniel, a fost atenționată în repetate rânduri de către Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, că este obligatoriu să notifice către autoritatea tutelară fiecare eveniment deosebit.

Primele cazuri de COVID 19 au fost aduse la cunoștința Consiliului Județean Cluj de către presă iar directorului Tămaș Claudiu Daniel, destituit ulterior pentru incompetență profesională, i s-a pus în vedere de către Președintele Consiliului Județean Cluj să notifice de fiecare dată când apare un eveniment deosebit în instituție.

Domnul Tămaș Claudiu Daniel, DESTITUIT DEFINITIV de instanța de judecată, se află  în perioadă de preaviz iar pentru a prelungi durata acestuia, începând din ziua următoare destituirii definitive de către instanța de judecată, a intrat în incapacitate temporară de muncă/concediu medical.

De aceeași manieră, tot prin nerespectarea legii, a procedat domnul director și în perioada în care concursurile erau interzise prin lege, în starea de alertă. A demarat și organizat concursuri pentru ocuparea mai multor posturi din instituție, crescând în acest fel riscul de răspândire în rândul populației a noului coronavirus.

Referitor la anchetele epidemiologice efectuate și responsabilitatea angajaților din centrele de îngrijire a vârstnicilor, vor demara controale pe linie instituțională iar unde este cazul se vor depune și plângeri penale.

Biroul de presă
26 octombrie 2020

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS