Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Comuna Aiton se pregateste de „big brother”

Administraţie
Tools
Typography

Începând din luna septembrie, la nivelul întregii comune Aiton (judeţul Cluj) va funcţiona un sistem de supraveghere video. Prognoza îi aparţine primarului comunei, Nicolae Făgădar.

Primarul comunei se bazează, în prognoza sa, pe faptul că "suntem în procesul de a semna contractul cu una dintre firmele care au fost selectate".
Întrebat fiind care este necesitatea implementării unui astfel de sistem, Nicolae Făgădar s-a referit la existenţa unor infracţiuni mărunte - "mai intră în curte la om, mai rupe gardul, mai ia o găină..." - precum şi la situaţia în care se află comuna şi la imposibilitatea acesteia de a asigura pază obştească.
Mai exact, din spusele primarului comunei Aiton, având în vedere vârsta înaintată a populaţiei comunei, potrivit Legii 333, la nivelul comunei nu se poate organiza pază obştească. "Legea prevede ca persoanele peste 65 de ani să nu presteze pază obştească, persoanele care ar putea presta sunt foarte-foarte puţine", spunea Nicolae Făgădar, explicând şi că legea nu permite ca la nivelul comunei să se asigure, prin plată de la bugetul local, paza comunei.
De aceea, spunea primarul comunei Aiton, "am hotărât, la nivelul comunei, împreună cu Consiliul Local, să luăm măsura supravegherii video a tuturor străzilor, a intersecţiilor, a instituţiilor publice de pe raza comunei", măsura supravegherii venind, apreciază Nicolae Făgădar, "în sprijinul organelor de poliţie" şi ducând la scăderea infracţionalităţii, astfel că s-a luat decizia de alocare de bani, de la bugetul comunei, pentru implementarea sistemului de supraveghere video.
În plus, primarul comunei Aiton spunea: "mi se pare normal ca în momentul în care se comite o infracţiune să pot să văd zona în care s-a comis, cine a fost în zona respectivă, la ora respectivă, ce maşini au trecut, ce persoane au trecut...".
Întrebat câte camere va avea sistemul de supraveghere video, nicolae Făgădar şi-a rezervat dreptul de anu răspunde la întrebare însă ne-a spus că "toată această informaţie se va monitoriza şi se va contabiliza în biroul primarului".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS