Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Dorin Lojigan: “Premierul României, domnul Ludovic Orban, în contact direct cu Câmpia Turzii”. Se aplică sau nu dubla măsură la Câmpia Turzii?

Administraţie
Tools
Typography

Premierul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, a povestit, pe reţeaua de socializare facebook, cum l-a sunat premierul Orban “pentru a evalua împreună situația din punct de vedere epidemiologic în municipiul nostru”.

De asemenea, susţine Lojigan, Orban ar fi fost interesat cum se aplică măsurile adoptate de guvern la nivel naţional dar - pare-se - cum s-ar adapta aceste măsuri la nivel local.

Pe de altă parte, povestea cu piaţa de miercuri din Câmpia Turzii pare să meargă mai departe iar la cele două hale agroalimentare lucrurile să se poată desfăşura în continuare, dar în alte condiţii.

Iată ce a scris, totuşi, primarul Dorin Lojigan pe facebook:

Atunci când eforturile sunt congruente și preocuparea autentică, putem vorbi doar despre colegialitate, bună înțelegere și efort comun pentru obținerea celor mai bune rezultate.
Astăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban m-a contactat telefonic pentru a evalua împreună situația din punct de vedere epidemiologic în municipiul nostru și totodată, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru locuitorii Câmpiei Turzii. Interesul domniei sale s-a axat pe ceea ce reprezintă aplicarea cât mai corectă a ultimelor măsuri adoptate cu aplicare la nivel național, dar și adaptarea acestora la situația și nevoile municipiului.
Una dintre preocupările noastre comune este reprezentă de situația piețelor și a producătorilor locali. Am discutat cu privire la concentrarea eforturilor pentru a-i susține pe aceștia prin găsirea unor soluții alternative, cu atenție sporită totodată în ceea ce privește contextul epidemiologic actual și creșterea accentuată a cazurilor pozitive din ultimele zile.
Propunerea pe care am înaintat-o premierului se referă la păstrarea funcționării, ca și până acum, a pieței din fiecare miercuri, cu producători locali sau din localitățile învecinate, care nu se află în zonă roșie. În ceea ce privește halele agroalimentare - Piața Unirii și Piața Mureșului, datorită faptului că spațiul ne permite vom crea condiții astfel încât comercianții să își poată vinde produsele în exterior, zilnic, sau dacă construcția permite, vom elimina ferestrele pentru a le transforma într-un spațiu deschis, dar acoperit și ferit de intemperiile vremii.
Pe dumneavoastră, locuitorii municipiului Câmpia Turzii, vă îndemn să vă protejați și în același timp, să fim uniți cu toții pentru comunitatea în care trăim, să susținem mediul economic local, producătorii locali, micii antreprenori, să avem grijă unii de alții și de ceea ce reprezintă și poate reprezenta pe viitor Câmpia Turzii pentru fiecare.
Domnule prim-ministru, v
ă mulțumesc pentru preocuparea constantă pentru municipiul nostru, pentru eforturile pe care le depuneți pentru ca noi toți să ne redobândim normalitatea și pentru sprijinul dumneavoastră necondiționat.

Întrebat, totuşi, cine mai poate să îşi vândă produsele în cadrul pieţei organizate săptămânal - miercurea - la Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a fost ferm: “Cine e in scenariul roșu nu mai intra in piata”.

Păi având în vedere că printr-una din HCLSU (Hotărârile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă) Câmpia Turzii se preciza că în piaţa de miercuri se permite accesul doar pentru producătorii din Câmpia Turzii, Viişoara, Călăraşi şi Luna şi primarul a zis că cei din zona roşie (rata peste 3) nu au acces în piaţă iar rata incidenţei este de 6,12 (Câmpia Turzii), 6,87 (Viişoara), 1,26 (Călăraşi) şi 3,88 (Luna) să înţelegem că miercurea viitoare în piaţă vor veni doar producătorii din Călăraşi (unde rata incidenţei este sub 3)?

Dacă vin doar cei din Călăraşi, înseamnă că primarul Lojigan avea dreptate când spunea că în piaţă intră doar cei unde rata este sub 3 (deci nu sunt in zona roşie). Dacă în piaţa din Câmpia Turzii intră şi producători din Câmpia Turzii (unde rata incidenţei este peste 6) înseamnă fie că primarul Lojigan a vorbit doar aşa, fie că în piaţa din Câmpia Turzii în administraţia Lojigan se aplică dubla măsură, producătorii din Câmpia Turzii fiind favorizaţi faţă de cei din Viişoara şi Luna, cărora le e interzis accesul în piaţa de miercuri, protrivit exact spuselor primaruului Dorin Lojigan.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS