Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

La Câmpia Turzii s-au deschis pieţele exact în ziua de dinaintea alegerilor. Aşa s-a potrivit, csf? N-ai csf...

Administraţie
Tools
Typography

Într-un text cu titlul “Veste excelentă pentru producătorii agricoli - piețele din Câmpia Turzii se redeschid!”, primarul Dorin Lojigan anunţa atât producătorii agricoli cât şi cetăţenii minicipiului că vestea bună pentru ei e redeschiderea pieţelor.

Începând de astăzi, 5 decembrie 2020, Câmpia Turzii începe drumul către revenirea la normalitate” scria primarul Lojigan pe facebook ceea ce inevitabil, poate duce la întrebări de genul: “De ce abia din 5 decembrie Câmpia Turzii începe drumul către revenirea la normalitate? Până acum ce a făcut? A stat, aşa, pur şi simplu?” şi asta doar pentru că enunţul edilului avea o tentă generalistă, nu specifică pe domeniul pieţelor. Enunţul, în sine, e unul generalist, chiar dacă putea fi de tipul “începe revenirea la normalitate în domeniul X” ceea ce putea să lase să se înţeleagă că în alte domenii demersul a existat de mai demult sau, poate, încă nu a început.... În fine...

Totuşi, edilul vine cu explicaţii prin care particuularizează ceea ce era generalist iniţial: “Cele două piețe agroalimentare din orașul nostru, Piața Unirii și Piața Mureșului, își redeschid porțile pentru producători și comercianți”.

Apropo, dar cum de taman acum, în 5 decembrie, înainte de ziua în care cetăţenii sunt chemaţi cu mic cu mare să îl aştepte pe Moş Nicolae?

Dar ne lămureşte tot primarul: “Vestea vine în contextul în care, datorită măsurilor restrictive implementate de administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, rata de incidență a cazurilor Covid-19 raportate la 1000 de locuitori, cumulate în ultimele 14 zile, a ajuns sub 6”. Foarte bine că a scăzut şi să fie 0 cât mai repede, dar, cu alte cuvinte, totul e plin de coincidenţe: cum a ştiut rata aia să scadă sub 6 taman în 5, înainte de 6...

Măsura închiderii piețelor de interior a fost una, pe cât de dureroasă, pe atât de necesară și care a avut în vedere strict creșterea siguranței epidemiologice în Câmpia Turzii. Această restricție, alături de celelalte pe care le-am implementat în orașul nostru, au făcut posibilă revenirea la o formă de normalitate și reîntoarcerea producătorilor agricoli în piețe” este un citat inserat în postarea al cărei autor este primarul Dorin Lojigan, postare în care Dorin Lojigan în calitate de autor al postării, îl citează pe primaruul Dorin Lojigan.

În rest, postarea primarului dorin Lojigan continuă fără alte citări:

  • Stimați cetățeni, dragi producători agroalimentari și comercianți, pentru ca aceste măsuri de relaxare a restricțiilor să fie de lungă durată, vă rugăm să RESPECTAȚI regulile de protecție sanitară:
    • Purtați, în mod corect, masca de protecție – astfel încât să acopere nasul și gura
    • Respectați distanța regulamentară de 1.5 m
    • Dezinfectați-vă și spălați-vă mâinile cât mai des și nu vă atingeți fața cu mâinile nedezinfectate
  • #Împreună vom trece peste această pandemie!
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS