Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Primăria Turda: Artificii de Revelion la ora... 22.00...

Administraţie
Tools
Typography

“Ne place când vedem cetățeni implicați și dornici să-și spună punctul de vedere, iar noi vă asigurăm că ținem cont de fiecare părere exprimată civilizat” începe cea mai recentă postare a Prtimăriei Turda despre focul de artificii care doreşte să marcheze trecerea în noul an la orele 22.00.

A doua postare vine după prima în care se anunţa: “Dragi turdeni, având în vedere faptul că ne apropiem de ultima zi din an, vă anunțăm că v-am pregătit o mică surpriză, chiar dacă va fi o situație atipică. Astfel, în noaptea de Revelion, de la ora 23.50 vom lansa focuri de artificii în două locații din oraș: pe platoul din fața Primăriei și în Parcul Teilor. Având în vedere contextul pandemic în care ne aflăm, artificiile vor putea fi admirate doar de la fereastră sau balcon, deoarece ieșirea din case nu este permisă mai târziu de ora 23:00. Pe această cale, vă rugăm să respectați toate regulile impuse la nivel național și să nu uitați că, respectând regulile avem grijă unii de alții”.

Altfel spus, iniţial primăria voia să ofere focuri de artificii turdenilor la ora 23.50 în contextul în care ieşirea după ora 23.00 nu este permisă. Aşadar doar unii, care locuiesc în proximitate puteau vedea artificiile, pentru restul doar zgomot şi, eventual, fum.

Cum era de aşteptat, comentariile critice la adresa acestei decizii a Primăriei Turda nu au încetat să apară. Şi nu au fost dintre cele mai măgulitoare, multe dintre ele subliniind ciudăţenia focurilor de artificii pentru o populaţie băgată în case.

În consecinţă, Primăria Turda, observând nemulţumirile cetăţenilor pe care credea că-i fericeşte, a revenit cu o nouă postare şi un nou anunţ care începea cu cele citate în începutul acestui material.

Aşadar, o Primăria Turda răzgândită şi prinsă în chingile nemulţumirilor cetăţenilor a re-decis:

Drept urmare, spectacolul de focuri de artificii va avea loc joi, 31 Decembrie, de la ora 22:00. Astfel, turdenii care vor dori să admire focurile de artificii vor putea face acest lucru cu respectarea normelor de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție.  

Totodată, ne-am gândit și la cei care îndrăgesc acest obicei, dar care din motive de sănătate nu pot părăsi locuința, așadar am decis ca întregul spectacol să fie transmis și live pe pagina noastră.

Chiar dacă este un an atipic, depunem eforturi pentru a aduce puțin din normalul anilor trecuți și nu în ultimul rând un zâmbet pe chipurile voastre.

Haideți ca nici anul acesta să nu facem rabat de la a urma tradiția anilor trecuți prin care ultima zi din an este marcată cu focuri de artificii care aduc bucurie atât celor mici, cât și celor mari. Deși anul acesta artificiile vor fi lansate puțin mai devreme, important este să ne bucurăm mai mult ca oricând de orice moment petrecut împreună, fie el și online. Să nu uităm că aceste focuri de artificii au loc doar o dată într-un AN.

#RespectămRegulile #AnulNou #SpectacolArtificii

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS