Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

CAMPIA TURZII: O tona de peste in plus pentru „La Trei Lacuri”. Dintr-un total de cate? | AUDIO

Administraţie
Tools
Typography

Complexul "La Trei Lacuri" de la ieşire din Câmpia turzii spre comuna Luna a mai beneficiat de încă o tonă de peşte. În chiar ziua conferinţei de presă - miercuri, 4 septembrie 2013 - care a avut loc la Primăria Câmpia Turzii, viceprimarul Dorin Lojigan preciza că se face popularea cu peşte.

Potrivit viceprimarului de la Câmpia Turzii, era vorba de popularea lacurilor 1 şi 2, cu lacul 3 existând gânduri mari: "avem în vedere o populare de peşte de greutate mare pentru a-l transforma într-un lac de pescuit sportiv «catch and release»", ceea ce însemna, spunea Dorin Lojigan, crap de peste 10 kilograme, viceprimarul Câmpiei Turzii precizând că "acolo se va transforma într-un pescuit cu abonament", cu atât mai mult cu cât ar exista cerere foarte mare în acest sens din partea pescarilor, iar lacul 3, fiind unul foarte mare, se pretează la aşa ceva.
La complexul amintit a mai fost o populare în urmă cu aproximativ două luni - la începutul lunii iulie - când, susţineam noi, viceprimarul Dorin Lojigan vorbea de o populare totală cu patru tone de peşte în cele trei lacuri. Pentru că vorbea de o populare cu încă o tonă de peşte, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 4 septembrie, l-am întrebat pe Dorin Lojigan dacă această tonă este cea care "încheia" cele patru tone de care s-a amintit anterior. Viceprimarul Câmpiei Turzii ne-a contrazis, dând de înţeles că probabil nu am fost atenţi şi am receptat informaţia eronat...
Dar nu o să vă mai plictisim cu "vorbirea indirectă", ci o să redăm, în scris, parte duin dialogul pe care l-am avut cu Dorin Lojigan în conferinţa de presă.
Bonus, două fragmente de înregistrări audio: una di conferinţa de presă şi una de la momentul primei populări, de pe 3 iulie 2013.

Prima dată "scriptul":

Rep.: La momentul primelor populări, când am fost şi noi în dimineaţa respectivă, se vorbea de un total de patru tone. Să înţeleg că...
Dorin Lojigan: Trei tone... trei tone s-au populat atunci...
Rep.: Nu, în total...
D.L.: nu, în acel moment am zis că populăm cu trei tone de crap şi astăzi - nu ştiu dacă nu deja s-a şi populat sau urmează să vină maşina - cu încă 1.000 de kilograme.
Rep.: De aceea am întrebat pentru că eu reţineam că e vorba de patru tone în total şi voiam să întreb dacă s-a ajuns la cele patru tone, popularea urmând să fie în etape.
D.L.: Nu s-a pronunţat niciun moment cuvântul "patru tone" atunci. Trei tone, cu care s-au populat cele trei lacuri. Ăsta ar fi aşa, un fel de bonus, având în vedere că banii care au fost investiţi de Domeniul Public în popularea de peşte la acel moment au fost recuperaţi din taxe, deci la acest moment suntem pe profit. Şi am hotărât să mai populăm cu încă 1.000 de kilograme

Şi fişierul audio cu fragmentul de dialog din conferinţa de presă (4 septembrie 2012):
{mp3}2013/09/lojPesSep{/mp3}

...şi iată ce spunea Dorin Lojigan cu două luni şi o zi în urmă (3 iulie 2013):
{mp3}2013/09/lojPesIul{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS