Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Pas înainte în edificarea primului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei

Administraţie
Tools
Typography

Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a primului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei avansează în ritm susținut.

Astfel, Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) – „Amenajare ansamblul Clinicilor universitare și dezvoltare Centru Integrat de Transplant” va fi supus spre avizare joi, 27 mai a.c., în ședința reunită a Comisiilor Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj și al Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc prin intermediul unei platforme online de videoconferințe.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un nou pas înainte în această investiție extrem de importantă prin care vom poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa. Am mobilizat toate resursele necesare pentru parcurgerea în condiții optime a demersurilor procedurale, astfel încât construcția propriu-zisă să poată începe cât mai rapid”.

Sursa de finanțare avută în vedere pentru edificarea acestui obiectiv medical de importanță regională și națională este reprezentată, în principal, de fondurile europene.

Reamintim, în acest context, faptul că unicul Centru de transplant multiorgan din România va dispune de 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

Biroul de presă
26 mai 2021

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS