Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Lansare proiect ÎNFIINȚAREA SECȚIEI ETNOGRAFICE A MUZEULUI DE ISTORIE TURDA

Administraţie
Tools
Typography

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional  Regional 2014-2020, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional  Regional 2014-2020 și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Turda în calitate de Beneficiar au semnat Contractul de finanțare nerambursabilă nr. 6931/ 02.06.2021,  cod SMIS 2014+: 125663, pentru proiectul „ÎNFIINȚAREA SECȚIEI ETNOGRAFICE A MUZEULUI DE ISTORIE TURDA”

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020,  AXA PRIORITARĂ 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, PRIORITATEA DE INVESTIȚII 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale, OBIECTIV SPECIFIC 13.1 - Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Obiectivul general al proiectului „ÎNFIINȚAREA SECȚIEI ETNOGRAFICE A MUZEULUI DE ISTORIE TURDA” il reprezinta imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din municipiu si din imprejurimi, vizand imbunatatirea calitativa atat a infrastructurii cat si a serviciilor culturale, educationale si recreative. Proiectul propus spre finantare contribuie prin incidenta directa la obiectivele Programului Operational Regional, la crearea unui sistem unitar si comprehensiv de servicii cultural-educationale integrate, capabil sa asigure accesibilitatea tuturor categoriilor vulnerabile la servicii de calitate, precum si la calitatea vietii persoanei, in general.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Obiectiv 1: Imbunatatirea serviciilor culturale, educationale si cultural-recreative din Municipiul Turda pana in anul 2022 prin construirea, dotarea si echiparea unei cladiri si a unui pavilion in care sa functioneze sectia Etnografica a Muzeului de Istorie Turda. Acest obiectiv specific este corelat cu activitatile si rezultatele proiectului vizeaza atingerea indicatorilor preconizati.

Obiectiv 2: Imbunatatirea spatiilor publice urbane din Municipiul Turda pana in anul 2022 prin asigurarea cailor de acces la Sectia Etnografica, ca urmare a modernizarii parcelei din proximitatea imobilului construit, precum si amenajarea unor facilitati destinate utilizatorilor Sectiei Etnografice de tipul accesului persoanelor cu handicap, a sistemelor de supraveghere video si a sitemelor wifi. Acest obiectiv specific este corelat cu activitatile si rezultatele proiectului si vizeaza atingerea indicatorilor preconizati.

Proiectul „ÎNFIINȚAREA SECȚIEI ETNOGRAFICE A MUZEULUI DE ISTORIE TURDA” are o valoare totală de 3.377.027,30 lei, din care:  

2.870.473,20 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR

439.013,54 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național

67.540,56 lei reprezintă valoarea cofinanțării eligibile a Municipiului Turda

0,00 lei reprezintă valoarea neeligibilă inclusiv TVA aferentă cheltuielilor neeligibile.

Perioada de implementare a proiectului este de 70 luni, respectiv între data 01.03.2018 și data 30.12.2023, aceasta cuprinzand, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Date de contact:

Raluca ȘPAN - coordonator de proiect

Consilier superior – Serviciul Finanțari Externe și Relații Internaționale

Primăria Municipiului Turda

telefon/fax 0264-311630

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS