Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Nov
171 New Articles

Lucrări de cosire a vegetației și de combatere a ambroziei situate în vecinătatea drumurilor județene

Administraţie
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj intensifică ritmul lucrărilor de întreținere care au drept scop asigurarea unei mai bune vizibilități în trafic și, astfel, sporirea siguranței circulației rutiere pe drumurile județene. Aceste lucrări de întreținere specifice constau în cosiri ale vegetației din apropierea căii de rulare.

În acest scop, au fost executate lucrări de cosiri și defrișări pe sectoarele de drum:

  • Bogata – Călărași Gară și Turda – Ploscoș situate pe DJ 161B,
  • Aiton – Tureni și Moldovenești – Podeni ale DJ 103G,
  • pe drumul județean 150 Frata – Crișeni – Mociu, precum și
  • pe sectorul de drum Ciurila – Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel situat pe drumul județean 107R.

În perioada următoare lucrările vor continua pe drumurile județene 107N Băișoara – Valea Ierii, 107M limită cu județul Alba – Buru – Iara și 107R Băișoara – Muntele Băișorii precum și pe alte sectoare unde situația impune acest lucru.

În paralel, au fost executate acțiuni de erbicidare în vederea combaterii ambroziei situate în vecinătatea mai multor drumuri județene, o plantă considerată extrem de alergenă, al cărui polen poate provoca rinita alergică sezonieră cunoscută și sub denumirea de ,,febra fânului”.

Acțiunile de erbicidare au fost executate pe drumurile județene:

  • 107R Sălicea – Ciurila,
  • 150 Viișoara,
  • 151C Tritenii de Jos,
  • 108C Gârbău – Aghireș,
  • 103G Gheorgheni – Aiton – Tureni – Cheile Turzii – Cheia și
  • 107L (DJ 107R) – Petreștii de Jos – Turda, urmând ca acestea să continue și pe alte drumuri județene sau acolo unde situație o impune.

Lucrările sunt executate cu utilajele și cu personal propriu aparținând Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Cluj.

Biroul de presă
28 iunie 2021

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS