Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

COMUNICAT DE PRESĂ privind proiectul "Energy performance and indoor comfort significant increase in Turda public schools"

Administraţie
Tools
Typography

Primăria Municipiului Turda anunță faptul că este în derulare proiectul de investiții “Energy performance and indoor comfort significant increase in Turda public schools”, indicativul 2020/515836, finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".

Prin proiect vor fi finanțate lucrări de reabilitare și eficientizare energetică, constând în investiții la sistemele de încălzire/ventilare/climatizare/apă caldă de consum (HVAC) și iluminat public interior, a trei clădiri publice, respectiv Colegiul “Emil Negruțiu”, Colegiul Tehnic Turda și a Liceului Teoretic “Liviu Rebreanu”.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității condițiilor de învățare a elevilor din Municipiul Turda prin eficientizarea energetica a infrastructurii educationale.

Creșterea performanței energetice la nivelul acestor clădiri va determina reducerea costurilor operaționale și va permite redirecționarea unei părți din costurile curente cu energia către alte activități, contribuind la creșterea nivelului de trai din Turda.

Un alt obiectiv pe termen lung al acestui proiect este reducerea amprentei de emisii de gaze cu efect de seră în exploatarea clădirilor, contribuind astfel la eforturile naționale și internaționale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Impactul așteptat în termeni de indicatori cheie de performanță este:

  1. Reducereaconsumului de energie cu minim 2,207 GWh/an (62,34% reducere);
  2. Reducereaemisiilor de gaze cu efect de seră cu 550 t CO2/an (63,42% reducere);
  3. Scadereacosturilor operationale reale cu 487 euro/an (55,70% reducere);
  4. Asigurareaunui mediu interior sănătos și curat pentru mai mult de 700 de persoane în fiecare an, ca ocupanți ai clădirilor.

Proiectul are o valoarea totală de 1.726.234 euro (inclusiv TVA), din care 1.340.000 euro (77,63%) reprezintă valoarea nerambursabilă a finanțării de tip grant acordată de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismele Financiare SEE și Norvegian 2014-2021, iar 386.234 euro (22,37%) reprezintă cofinanțarea Municipiului Turda. Termenul de finalizare al proiectului este 31.12.2023.

Date de contact:
Marius Lucan - coordonator de proiect
Consilier I - Serviciu Finanțări Externe și Relații Internaționale Primăria Municipiului Turda
telefon/fax 0264-311630
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS