Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Ştiaţi că în instituţiile publice mai au voie doar vaccinaţii, cei cu test negativ şi cei trecuţi prin boală? La păcănele doar cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală! Hai să vedem ce ne mai “recomandă” autorităţile! ;)

Administraţie
Tools
Typography

Pe 24 octombrie Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adop+tat hotărârea cu numărul 226, prin care s-a stabilit măsuri pentru diminuarea “impactului tipului de risc”, de fapt măsuri “pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19 pe raza judeţului Cluj“.

Ca să încelegeţi din prima, în această HCJSU 226, la articolul 3, alineatul (1) se precizează negru pe alb:

Accesul persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatorilor economici cu capital public, este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 18-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Prima întrebare ar fi: adică doar publicul are voie doar cu certificat şi angajaţii nu sunt obligaţi să aibă certificat?

În fine...

HCJSU cuprinde măsuri care se aplică pe raza unităţilor administrativ teritoriale din Anexa 1 (81 de UAT-uri, adică TOATE din judeţ), indiferent de rata de incidenţă a infectărlor.

Hai să spicuim de prin HCJSU:

Sunt interzise mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferinţe, alte întruniri, evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), întruniri precum activităţi culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise sau deschise, cu anumite excepţii!

Hai să vedem din excepţii:

  • competiţii sportive în spaţii închise sau deschise fără participare spectatorilor
  • la cinematografe sau instituţii de spectacole închise sau deschise doar cu ocupare maxim 30% şi au voie cu mască doar cei vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală
  • la biserică şi la pelerinaje/procesiuni religioase e voie cu respectarea normelor de siguranţă
  • activităţile sportive/recreative în aer liber doar cu cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, şi doar pentru cei vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală
  • la mitinguri şi adunări publice maxim 100 de persoane, dar cu mască şi doar cei vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală
  • se poate combate pesta porcină africană prin partide vânătoare la care au voie maxim 20 de persoane

La restaurante/cafenele interior/terase (inclusiv cele aparţinând unităţilor de cazare) e voie maxim 50% din capacitate între orele 05.00 şi 21.00 dar doar pentru cei vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală.

În baruri, cluburi, discoteci e interzis.

Operatorii economici trebuie să aibă programul între 05.00 şi 21.00.

La sălile de sport şi fitness sau în sălile de jocuri de noroc maxim 30% din capacitate şi au voie doar cei vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală.

Activitatea pieţelor agroalimentare (inclusiv volante) se desfăşoare potrivit ordinului comun al ministerelor agriculturii, administraţiei şi sănătăţii.

La târguri, bâlciuri, talciocuuri e voie doar până se ocupă maxim 30% din spaţiu şi au voie doar cei vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală.

Angajatorii trebuie să dispună munca de la domiciliu pentru cel puţin 50% din salariaţi. Unde nu se poate şi unde sunt mai mult de 50 de salariaţi trebuie organizat programul în schimburi/ture/grupe astfel încât personalul să înceapă/termine programul la o diferenţă de cel puţin o oră.

Organizarea la locul de muncă se face cu respectarea prevederilor legale şi ţinând cont de gradul de vaccinare a salariaţilor sau de numărul celor care au trecut prin boală.şi care prezintă adeverinţă de la medicul de familie.

Ei bine, lista cu ce au sau nu voie cetăţenii şi cine are voie mai mult sau mai puţin în funcţie de deciziile persoanle, o puteţi consulta AICI citind, fiecare cu ochii lui, ce au hotărât autorităţile pentru cetăţenii pe care îi conduc.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS