Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Un important drum turistic va fi modernizat cu fonduri europene

Administraţie
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj a obținut, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, o nouă finanțare europeană nerambursabilă. În valoare de 1.279.306 lei, aceasta vizează realizarea etapei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum județean 103K Căpușu Mare/DN1-Agârbiciu-Râșca-Beliș/DN1R, între kilometri 9+435 și 35+155 și DJ 103L intersecție cu DJ 103K-Râșca, între kilometri 5+100 și 8+000”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am obținut acești bani europeni pentru pregătirea unui proiect ce urmează a fi depus și finanțat în următoarea perioadă de programare, 2021-2027. Consiliul Județean a început deja întocmirea documentației tehnico-economice aferente modernizării celor aproximativ 29 de km de drum județean, astfel încât până în luna iulie 2022 etapa de proiectare să fie finalizată. Ulterior, vom depune proiectul în vederea obținerii finanțării europene pentru execuția propriu-zisă”.

De o complexitate ridicată, lucrările de intervenție care se vor realiza pe aceste drumuri județene de importanță turistică vor începe de la fundaţia căii de rulare şi se vor încheia cu așternerea a două straturi de asfalt, binder şi start de uzură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podețe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Biroul de presă
22 noiembrie 2021

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS