Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Discursul primarului Dorin Lojigan, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Administraţie
Tools
Typography

Dragi cetățeni, onorați invitați,
Omagiem astăzi, curajul, determinarea și excelentele abilități diplomatice a unei generații unice în istoria României. Generația pașoptistă, a cărei rădăcini s-au format în timpul Revoluției de la 1848, a reușit să înfăptuiască un ideal de veacuri, doar 11 ani mai târziu.

La 24 ianuarie 1859, în pofida opoziției marilor puteri europene, Țara Românească și Moldova aveau să pună bazele României moderne, prin alegerea unui singur domnitor, pe ambele tronuri – colonelul, Alexandru Ioan Cuza.

De același curaj, al generației pașoptiste, avem nevoie și astăzi, atât în fața pandemiei mondiale, care încă ne ține în șah, cât și în fața amenințărilor tot mai agresive, care vin dinspre Răsărit. În pofida faptului că trăim în secolul XXI, în care preocupările lumii ar trebui să se îndrepte către energie regenerabilă, conservarea mediului înconjurător și generarea de noi tehnologii, pentru un viitor sigur și sănătos, încă există coloși dornici să înrobească națiuni.

Românii au știut întotdeauna să-și susțină aliații, prietenii și partenerii, pentru pace, prosperitate și bunăstare în Balcani. Suntem o națiune care a demonstrat că a avut şi are oameni potriviți în momentele decisive, că știe să ducă la bun sfârşit mari proiecte. Astăzi, când sărbătorim 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, traseul Municipiului Câmpia Turzii este unul exclusiv spre dezvoltare. Avem în implementare proiecte europene cu valoare de peste 40 de milioane de euro, investiții în sport și recreere, servicii sociale, digitalizare.

Închei cu gândul la Mica Unire din 1859. Unul dintre cele mai puternice simboluri ale sărbătorii de astăzi este Hora Unirii, care ne transmite un mesaj simplu, dar profund: doar împreună vom reuși!

Căutând mereu ceea ce ne unește și nu ceea ce ne desparte, vom putea susține viitoarele generații. Dezvoltând o nouă societate axată pe valori sustenabile, națiunea română va deveni mai puternică și apreciată la nivel european.

Să ne concentrăm pe lucrurile bune care ne unesc şi să reflectăm la semnificaţia acestei zile în care înțelegem că România suntem fiecare dintre noi şi toţi împreună!

 La mulţi ani, România şi românilor de pretutindeni !

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS