Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Nicolae Ros vrea distinctiile pentru Casimcea si Giurgiu

Administraţie
Tools
Typography

La punctul "Diverse" al şedinţei Consiliului Local Turda de pe 18 decembrie, consilierul Nicolae Roş solicita executivului să pună în aplicare trei hotătâri de consiliu.

Prima (206/2012) se referea la acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Turda scriitorului Mircea Ioan Casimcea, a doua (207/2012) se referea la acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Turda lui Nicolae Giurgiu.
Dacă, despre Mircea Ioan Casimcea, Nicolae Roş spunea că între timp a devenit cetăţean de onoare al localităţii de baştină - Casimcea - unde a primit toate onorurile care i se cuvin, în legătură cu HCL privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Turda lui Nicolae Giurgiu, consilierul PSD spunea: "vreau să vă informez că prin decizia civilă a Curţii de Apel devenită definitivă şi irevocabilă, primarului municipiului Turda i s-a respins ca inadmisibilă acţiunea îndreptată împotriva Consiliului Local Turda, astfel încât această hotărâre trebuie pusă în aplicare".
În ceea ce priveşte cea de-a treia HCL la care Nicolae Roş făcea referire, aceasta este hotărârea cu numărul 149/28.09.2007 şi se referă la Regulamentul de acordare/retragere a titlului de Cetatean de Onoare a municipiului Turda şi a altor distincţii.
"În ce priveşte regulamentul de acordare şi retragere a titlului de cetăţean de onoare, este un act normativ adoptat încă din anul 2007 şi care prevede, printre altele, însemnele corespunzătoare acestui titlu, respectiv diploma de cetăţean de onoare, placheta cu emblema oraşului şi brevetul semnat de către primar. Acesta este articolul 5, însă mai trebuie respectat şi articolul 6 care prevede că serviciul de evidenţă, serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Turda, trebuie să ţină o evidenţă şi să întocmească un registru cu toţi cetăţenii de onoare pentru a se putea aplica şi articolul 7" preciza nicolae Roş explicând că la articolul 7 din regulament se prevede, printre altele, că "participă ca invitat de onoare la şedinţele Consiliului Local al municipiului Turda fiind consultaţi în problemele specifice specialităţii acestora" şi "participă gratuit la toate manifestarile cultural-sportive organizate de instituţii aflate în subordinea Consiliului Local".
Din perspectiva consilierului PSD, un termen "rezonabil" de punere în aplicare a hotărârilor ar fi 15 ianuarie 2014, "întrucât este Ziua Culturii Naţionale şi ambii cetăţeni provin din mediul cultural", mai spunea Nicolae Roş.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS