Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Terenuri pentru case in comuna Luna

Administraţie
Tools
Typography

Trei solicitanţi de terenuri necesare "în vederea construirii unei care familiale" au beneficiat de acordul consilierilor locali ai comunei Luna în acest sens.

Iulia Angela Deac, Cristian Dan Deaj şi Marcel Cristian Morar sunt cei trei care aveau cereri depuse către administraţia comunei Luna prin care solicitau teren pentru casă, suprafeţele solicitate fiind de câte 715 mp respectiv câte 800 mp (în ultimele două cazuri).
În toate cele trei cazuri consilierii locali au fost de acord cu concesionarea de teren pe o perioadă de 49 de ani, solicitanţii urmând a plăti o redevenţă anuală în primii 25 de ani în funcţie de suprafaţa de teren concesionată, redevenţă a cărei valoare va fi modificată anual cu rata inflaţiei.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale a comunei Luna, redevenţa este calculată la valoarea de circulaţie a terenurilor, asta mai ales având în vedere că "noi (administraţia locală - n.r.) am procedat la inventarierea terenurilor" şi "conform contractelor de vânzare-cumpărare a terenurilor existente la primărie s-a făcut o evaluare a terenurilor la valoarea de circulaţie la 20 lei/mp la intravilan şi o medie la extravilan de 6.000 de lei hectarul".
Luând ca exemplu de calcul primul caz, la o valoare de 20 lei/mp intravilan, valoarea celor 715 mp ar fi de 14.300 de lei, valoare care, împărţită la 25 (numărul de ani în care se plăteşte redevenţă anuală) se ajunge la o valoare anuală de 572 de lei, sumă pe care solicitantul trebuie să o achite în fiecare an (majorată cu rata inflaţiei) către primăria care i-a concesionat terenul.
Pentru celelalte două cazuri, unde în discuţie sunt suprafeţe de câte 800 mp, valoarea totală a unei suprafeţe de 800 mp (la 20 lei/mp) ar fi de 16.000 de lei, ceea ce ar duce la o valoare anuală a redevenţei de 640 de lei, evident luându-se în calcul aceeaşi perioadă de 25 de ani.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS